Paluu arkeen loman jälkeen sujuu takkuisesti. Väsyttää, ei huvittais olla töissä ja selkäkin oikuttelee. Kiire on niin kova, etten 4 viikkoon ole ehtinyt salille...ja kortista turhaan maksaminen jos mikä kiukuttaa...lasken jo viikkoja äitiysloman alkuun!

Meillä on tänään töissä vanhempainilta, joten olisin saanut nukkua pitkään kun teen iltavuoron ja vanhempainillan putkeen. Heräsin kuitenkin jo ennen kahdeksaa. Kai se on tää sisäinen kello...Täytyy vaan muistaa ottaa eväät töihin mukaan, että jaksan pitkän päivän. Klo 11 lounaalla ei varmaankaan elä ilta 20 asti.

Hiivakuuri (todennäköisesti) säikäytti mut eilen. Laitoin toissa iltana ekan kolmen tabletin kuurista ja eilen yhtäkkiä töissä vessassa käynnin jälkeen jotain lämmintä ja kirkasta nestettä valahti pikkupöksyihin. Kävin vessassa laittamassa siteen, kun ajattelin, et oli se mitä tahansa, en halua, et se valuu pitkin reisiä ja menin takaisin ryhmään...Mut jokainen voi arvata, miltä mun sisällä tuntui! Huoli oli ihan superkova. Onneksi, kun mä olin huolissani ja jännittynyt, Nallekarkkikin aisti sen ja rupesi liikehtimään levottomasti. Soitin sitten tauolla neuvolaan ja kysyin, et mitäköhän se oli... TH veikkas, et se on sitä hiivalääkettä, mut sanoi, ettei ole vaarallista vaikka olis lapsivettäkin, jos sitä ei rupea ihan kauheasti hulahtelemaan. Tossa tuli max 1/4dl. Jatkan nyt hiivakuurin normaalisti loppuun ja lupasin ens tiistaina mainita rakenneultrassa asiasta.

Kaksi viime päivää olen kärsinyt päänsärystä. Varsinkin aamuisin niskat tuntuu kumman tukkoisilta (vaikka mulla on tosi hyvä tyyny) ja olo on kaikkea muuta kuin levännyt. Alkuviikon olin aamupäivystysvuorossa (siis se, jonka pitää olla aamulla ekana töissä ottamassa hälyt pois ja vastaanottamassa lapsia) ja se aiheutti huonosti nukkumista. Viime yönä taisin olla vielä levoton ton hiivajutun takia...onneksi on viikonloppu tulossa eikä mitään erityistä ohjelmaa. Täälläkin mainostetulle lasten kirppikselle aion kyllä mennä. Olen miettinyt, et johtuuko päänsäryt taas rauta-arvoista. Otan kuitenkin lisärautaa joka aamu poreena ja viime neuvolakäynnillä arvot oli tosi hyvät.

Me saatiin vihdoin viimein yhteinen arkipäiväaika aikaiseksi tiistaina ja kilpailutettiin koti- ja tapaturmavakuutukset. Pyydettiin tarjoukseen myös henki- ja sairauskuluvakuutus mulle ja syntymättömän lapsen vakuutus Nallekarkille. If olisi ollut halvin meidän spekseillä, muttei uskallettu ottaa sitä, sillä niiden vauvavakuutus loppuu kun lapsi on 2kk. Eli jos on synnytyksessä jotain komplikaatioita, tai vaikka vaan keltaisuutta sen jälkeen, voi olla, ettei ne myönnäkään lapsivakuutusta. Olen kuullut montakin tarinaa tällaisista tapauksista. Ja kuulemma jo yksikin korvatulehdus riittää nostamaan vakuutuksen hintaa. Me ollaan kuitenkin luonteeltamme sellaisia, et kaikkeen on pakko varautua... eli taidetaan päätyä siihen toiseksi halvimpaan eli Pohjolaan...eipähän tartte siirrellä vakuutuksia kun tähän mennessäkin on olleet siellä. Ja syntymättömän lapsen vakuutus jatkuu suoraan sairaskuluvakuutuksena 20v. asti.

Käytiin toissa päivänä vakuutusyhtiöiden ohella myös vaunukaupoissa. Mieskin tykkäsi Teutonian Spirit s3:sta, jotka mä olin jo hiljaisesti valinnut omiksi unelmarattaikseni. Sitä vaan harmitti niiden painon suuntautuminen kohti työntöaisaa niin, ettei siihen esim. juostessa voi nojata. Väitin kuitenkin miehelle, ettei muidenkaan juoksurattaiden aisaan voi nojata vaan ne on vaan niin kevyet siksi, että kulkevat sitten helposti juostessa edellä...ei nyt kuitenkaan ole tarkoitus että hän juoksisi ihan pienen vauvan kanssa, vaan lähinnä ajateltiin niiden soveltuvuutta pitempiaikaisesti. Ja voihan sitä sitten hankkia kevyemmät ihan kunnon juoksurattaat lapsen kasvaessa...nuo jäisi sitten kakkoselle. Mutta oli ne rattaat IHANAT! Joulun tienoilla ajateltiin tehdä tilaus Saksaan. Sieltä saa sitten kaikki pakettina, jonka tuleva Ukki on luvannut maksaa.

Täytyy varmaan ruveta aamupalan laittoon, jotta pääsen liikkeellekin tästä vielä.

Nonna ja Nallekarkki rv 19+1 (kohti puoliväliä mennään, ens ti sitten päästään kurkkimaan rakenneultraan!)