Onpas taas pimeää ja synkkää. Onneksi huomiseksi lupasivat kylmempää ilmaa ja ehkä jopa luntakin!(?) Jos valon määrä edes vähän siitä lisääntyisi.

Kävin tänään neuvolassa. Taisi olla tähän mennessä lyhin käyntini; 14 minuutissa sisään ja ulos. Melko strukturoiduksi, tarkkaa kaavaa seuraavaksi ovat muotoutuneet näemmä käynnit.

Pissa oli nyt ekaa kertaa koko raskauden aikana puhdas (ei siis proteiineja +1:sellä enää). Hemoglobiinia ei mitattu, sillä viimeksi oli 142. Turvotusta ei ole edelleenkään, verenpaine oli 122/76 eli edelleen hyvä. Painoa oli nyt +9,4 kiloa alkuperäiseen, eli 750g oli tullut viikossa viimeisen neljän viikon ajan.

Viime viikkojen nopea painonnousu johtuu ilmeisesti pahoinvoinnin paluusta, sillä viimeisen viikon ajan mun on pitänyt syödä 2 tunnin välein muuten alkaa etoa ja närästää (ei kovin miellyttävää). Sf-mitta oli noussut 27:ään ja Nallekarkki oli pää alaspäin ja nukkui kokeiluhetkellä. Sydämen sykkeeksi saatiin pitkän etsinnän jälkeen (edelleen NK osaa pakoilla Doppleria varsin mainiosti; TH jopa luuli, että mulla on istukka etuseinässä vaikka se on takana!) 155.

Valittamiini alavatsakipuihin TH totesi tyynesti, että kuuluvat asiaan ja johtuvat kuulemma kiinnikkeiden venymisestä (vieläkinkö ne venyy?). Oltiin molemmat ihan tyytyväisiä siihen, että mut on jo laitettu sairauslomalle. Vieläkään en ole kuullut tulokkaasta minkäänlaista painoarvioita eikä alun synnytyssairaalakysymystä lukuunottamatta olla puhuttu mitään synnytyksestä tai mistään muustakaan. Tammikuun alussa on sitten seuraava neuvola ja Haikaranpesän synnytysvalmennukset.

Eipä kai tällä kertaa muuta raportoitavaa. Nallekarkki valvottaa edelleen mua öisin jumppaamalla ja päivät menee sellaisessa väsymystilassa. Erityispedagogiikan aineopintoja olen yrittänyt pikkuhiljaa suoritella pois. Joka päiväksi on melkein ollut jotakin ohjelmaa. Tänään kävin kaverin luona glögillä, eilen olin mummolassa tekemässä joulukortteja ja huomenna ja torstaina menen isän kanssa yhden kaverin luokse lattialaminaattia asentamaan. Nyt pitäis lähteä Itäkeskukseen äidin kanssa etsimään sille vaatteita lauantaisiin sedän hautajaisiin. Jos vaikka ehtis ruokakauppaan samalla...ja hakis apteekista lisää raskausinkivääriä pahoinvointiin.

Nonna ja Nallekarkki rv 29+6 (huomenna tasan 30)