Ulkoa kuuluu lumiauran äänet. Lunta tulikin tänne Helsinkiin eilen ja viime yönä ihan kiitettävästi. Oikein harmitti heittää joulukuusi eilen pihalle...mutta se alkoi karista jo sen verran, et päätettiin ulkoistaa (mekö laiskoja siivoamaan???). Jouluvalot vielä jätin, kun ajattelin ne vasta Nuuttina ottaa pois (hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi).
 
Takana on suht. hyvin nukuttu yö. Menin nukkumaan ennen puolta yötä, heräsin vaan kerran vessaan ja nukuin 8.30 asti. Piti vielä mieskin herättää aamulla, kun sekin nukkui vielä. Kai ulkona oli niin pimeää, ettei senkään sisäinen kello herättänyt. Onneksi niilläkin on töissä näin alkuvuodesta vielä aika rauhallista, joten ei myöhästynyt mistään palaverista tai muusta tärkeästä.

Tässä sohvalla istuksin ja mietin, mitä sitä tekis. Pääsykoekirjaa pitäis lueskella, mut eiköhän sellaiset pari tuntia päivässä riitä. Pyykit ripustin äsken ja miehelle googletalkin kautta naureskelin, et varmaan näytti aika hauskalta, jos joku ikkunasta näki, nimittäin tein kotitöitä istuallaan...pakko, kun ylämaha alkaa olla niin kireä, että tuntuu, että se repee kohta.

Nallekarkin muljunta alkaa tuntua aika epämiellyttävältä. Hyvää asentoa ei meinaa löytää millään, kun tuntuu koko ajan et olis "jalat suussa"...sellainen palan tunne kurkussa ja hengitys kulkee huonosti. Paras asento tällä hetkellä tuntuu olevan kyljellään sohvalla...mut silloin vaan tän läppärin käyttö on aika hankalaa. Samaten, jos joku ateria jää väliin tai "myöhästyy" normaalista aikataulusta, käy olo aika tukalaksi. Etoo tosi helposti.

Mummin 80-vuotissynttäreitä ollaan kovasti äidin ja isän ja kaverin kanssa järkkäilty ja loppuviikko menee varmaan kaupoissa ravatessa, tavaroita hakiessa, ruokaa laittaessa ja leipoessa. Mä olen luvannut tehdä mitä vaan istuen voi tehdä.

Tilasin marraskuun puolivälin tienoilla Ping Pongista vaunut ja nyt odottelen niitä edelleen, vaikka niiden
toimitusaika piti olla  "vain" 5-6 viikkoa. Lähetin viime torstaina s-postia yritykseen, mutten saanut mitään vastausta. Nyt pistin sitten miehen asialle...se kun diilaa saksalaisten kanssa työkseen jatkuvasti muutenkin. Pelottaa, ettei ehditä saamaan ajoissa kaukaloa, joka on tulossa samassa paketissa (kaukalon olemassa olo kun on edellytys vauvan sairaalasta kotiuttamiselle). Vaunut ei haittaa, vaikka tuliskin vasta syntymän jälkeen, kun ei sitä kuitenkaan pariin ekaan viikkoon pääse ulos. Katsotaan, pääseekö sittenkään. Suomen sääolosuhteissa kun yleensä helmi-maaliskuun vaihde tuppaa olemaan sitä kovinta pakkasaikaa.

Käytiin lauantaina autokaupoilla ja tehtiin nyt viimein päätös seuraavasta leasing-autosta. Meille tulee VW Touran. Todettiin, et sinne mahtuu vaunut miten päin tahansa ja kun leasing aika on 4 vuotta, mahtuu tuplatkin tarvittaessa...ja miehen polkupyörällekin jää vielä tilaa. Se kun raijaa pyörää mukanaan aina mökkireissuilla. Viime vuonnakin oltiin toistakymmentä viikonloppua mökillä, joten niitäkin reissuja varmasti kertyy neljään vuoteen aika lailla. Yritetään saada autokin vaihdettua vielä ennen vauvan tuloa sillä tän hetkiseen Citroen C3:een ei oikein mahduta ...Lauantaina jo kauppareissulla takakontti tuli ihan täyteen
(pesupallo, mikä pesupallo)...mihinkäs ne vaunut sitten laitettaisiin???

Sellaista tänne. Nyt lounasta laittamaan. Jos vaikka söis nakkikeittoa, kun sitä eilisestä jäi.

Nonna ja NK 33+5