Täällä takana on rankka päivä. Piti herätä 7.45 kun siivoojat tuli meille 8.00. Aamupalan söin ja taivalsin sitten läpi tuulen ja tuiskun (täällä Helsingissä satoi siis vihdoinkin lunta!) neuvolaan.

Tämän päivän neuvolakuulumiset onkin sitten tässä:

painoa +350g/viikko eli edelliseen 4 viikkoa sitten käytyyn kertaan +1,1kg (nyt yhteensä 10,5 kg)
Ei turvotusta
RR 124/82
U-prot -
U-gluk +++ -> lähete sokerirasitukseen perjantaiksi ja vähänkö v***ttaa.
B-hb 127
SF-mitta 30
Lapsiveden määrä normaali
RT
Syke 160
Liikkeet ++

Sokerien koholla olemista lukuunottamatta siis kaikki ok. Seuraava neuvolakäynti onkin sitten rv 35+6 eli tiistaina 22.1. Silloin on myös viimeinen neuvolalääkärikäynti. Sen jälkeen neuvolakäynnit jatkuukin sitten viikon välein.

Neuvolan jälkeen kävin tunnin verran pyörimässä kotona sängyn pohjalla, mutten sokerirasitukseen joutumisesta johtuvalta paskafiilikseltä saanut nukuttua. Ärsyttää, kun tuntuu, et tässä raskaudessa on ollut vaan vaiva vaivan perään. Alussa oli vuodot, sitten kamalat liitoskivut, sitten supparit pakotti sairauslomalle ja just kun kerkesin kavereille kehua hyvää oloa uutena vuotena, paukkaa sokerit vielä taivaisiin. Mä oikeesti _toivon_ että vauva on sit kaiken tän väärti ja maailman täydellisin pieni ihminen. No jaa...ei kai kukaan ole täydellinen ja onhan tätä raskautta haluttu, toivottu ja odotettu iäisyys ja saadaan olla onnellisia, et ylipäätään meille Nallekarkki suotiin, mut tällä hetkellä vaan potuttaa ja rankasti.

Söin puolen päivän aikaan lounasta ja lähdin sitten julkisilla kohti Kättäriä, jonne oltiin sovittu miehen kanssa treffit klo 13.45. Haikaranpesässä sitten tutustuttiin tiloihin ja katseltiin synnytysvideoita 3 tunnin verran. Ens viikolla sitten jatkuu tutustumisella lapsivuodeaikaan ja vauvan hoitoon. Lisäksi saatiin sieltä 16.1. oleva aika synnytyssuunnitteluun. Tunnin meetingin aikana yhdessä kätilön kanssa olis tarkoitus kirjata toiveita, odotuksia ja pelkoja synnytystä koskien. Jänskää!

Tultiin valmennuksesta kaupan kautta kotiin ja tässä just ruokaa lasketan. Ajattelin, et meen kohta nukkumaan, kun telkkarista ei näytä tulevan yhtään mitään katsottavaa ja lisäksi olo tuntuu vähän flunssaiselta. Se tästä vielä puuttuiskin...

Multa ei nyt irtoa yhtään positiivista ajatusta enää tänään, joten pareet jättää kirjoittaminen toiseen kertaan. Ehkä se päivä paistaa vielä tähänkin risukasaan. Mut ei kyl enää tänään.

Tasan 4 viikkoa täysaikaisuuteen...
Nonna ja masussa riehuva Nallekarkki rv 33+0