Ompa ihanan aurinkoinen aamu! Helsingissäkin on tänään oikein pakkaspäivä, mittari näyttää -7 astetta. Tuli nukuttua oikein hyvät yöunet ja ajattelin, että käyn vähän kävelemässä ulkona ja alan sitten lukea pääsykoekirjaa. Lintujen laulu kuuluu ikkunan läpi sisäänkin. Taitaa siis olla kevät tulossa! Ihanaa! Tää kohta alkava helmi-maaliskuu onkin mun lempiaikaani. Ja nyt siihen liittyy vielä tän kauan kaivatun pikkuisen syntymä <3

Viikonloppu meni taas kuin vilahtaen, mutta paluu arkeen tuntuu paljon mukavammalta nyt, kun mieskin tekee töitä kotona suurimman osan ajasta. On jotenkin ensikertalaisena rauhallisempi olo, kun miettii, että synnytys voi alkaa minä hetkenä hyvänsä, muttei tarvitse miettiä, että milloin miestä pitäisi ruveta töistä kotiin kutsumaan (pelkäisin, että kutsun turhaan tai että kutsun liian myöhään). Ilmeisesti yhtään kivuliasta supistusta mulla ei ole ollut (en ole ainakaan tunnistanut), pientä menkkakipuilua ( sellaisia minuutin aaltoja kerran pari päivässä) vaan. Äidin kanssa just eilen juttelin aiheesta ja se sanoi ihan samaa...eli täysin vailla ennakkotuntemuksia mäkin olin yhtenä yönä päättänyt ruveta syntymään.

Lauantaina kävin sitten jo aiemmin hehkuttamillani Educa-messuilla. Oli kyllä kiva päästä ihmisten ilmoille ja nähdä vanhoja opiskelukavereita ja opettajia. Ainoa, mikä harmitti oli, että Pauli Aalto-Setälän "PERKELE! Tunneosaamisen pikakurssi" -niminen luento oli täynnä. Mentiin ihan sitä varten vasta lauantaina kaverien kanssa messuille... :( Mutta kummasti sieltä tuli taas kannettua kassillinen kaikkea materiaalia kotiinkin, ilmaisia lastenkirjoja jne.

Lauantai-iltana mies lähti pitkästä aikaa katsomaan Tavastialle yhtä keikkaa ja kaveri kävi kaksostensa kanssa piipahtamassa. On ihana etuoikeus seurata huhtikuussa 2v täyttävien pikkuneitien elämää näin läheltä. Keskosina syntyneet tytöt kehittyy huimaa vauhtia ja koko ajan heistä on nähnyt, miten erilaisia persoonia ovat. Kaveri toi samalla kassillisen vanhoja vauvanvaatteita, joista muutamia ihan pieniä seuloin itselleni. Pari pientä suloista samettimekkoakin tarttui kassista meille. Jos tulokas on tyttö, niin ainakin maaliskuun alussa oleviin kaverin hääjuhliin on nyt sitten vaatteet. Pojan kanssa täytyykin lähteä juhlavaateostoksille.

Eilisen päivän vietin vanhempien luona tekemättä oikeastaan mitään erikoista. Sekin tuntui tosi hyvältä välillä. Veli kissoineen oli myös siellä ja valtaosan päivästä istuin lattialla rapsutellen jotakuta elukoista. On ne vaan niin ihania. Mehän ollaan molemmat allergisia. Mies on ollut aina ja mulle puhkes allergia vasta kun kotoa muutin pois. Mut tuolla lailla lyhyen aikaa kerrallaan siedän kyllä noita persialaispalleroita. Maatiaiskissan kanssa en pysty olemaan viittä minuuttia samassa huoneessa...Hilseissä on siis eroja! Allercan kautta ollaan katseltu kissaa meillekin (siis sellaista allergisoimatonta), mutta toistaiseksi melkein 8000 euron hinta on VÄHÄN turhan paljon... :)

Illalla oli taas ihmeellistä kipua kyljessä. Ihan kuin se olis revähtänyt tai jotain. Yöllä sitten heräsin siihen, että maha oli ihan kova (supistus) ja kylkiä särki. Punkesin itseni ylös ja vessaan ja tajusin pöntöllä istuessani, että suoli ei ollut toiminut koko päivään. Ummetus olikin tosi kova, mutta puolen tunnin istunnon jälkeen helpotti. Ja minä kun söin eilen lakujakin...Miten ihmeessä sitä sais mahan pysymään kunnossa??? Mä rupeen kohta laktoosi-intolerantikkona syömään kermajäätelöä, jos muu ei auta. Kylkikivutkin sitten jäi sinne vessaan, eli kai nekin ummetuksesta johtuvia oli. Mutta tosi kivulias oli olo.

Jotenkin tuntuu oudolta, kun kalenteri alkaa täyttyä menoista, joissa pitää ottaa Nallekarkki ja sen hoitojärjestelyt huomioon. Oon aina ollut kova käymään erilaisissa tapahtumissa enkä nytkään aio jättää kaikkea väliin, vaan ollaan sovittu miehen ja esim. mun vanhempien kanssa hoitojärjestelyistä. Mut jotenkin näyttää hassulta, kun ennen viikkoa 42 ei oo paljon mitään sovittuna, mut sen jälkeen sitten vaikka mitä pitkin kevättä...ja kesällä Porin Jazz...sitä odotan kuin lehmä kesää. Nallekarkkikin pääsee sitten ekoille festareilleen :). Täytyy vaan ostaa sille ne sellaiset kunnon kuulosuojaimet. Tapahtumanahan PJ on aika rauhallinen, ettei tartte miettiä turvallisuutta pahemmin. Ja majoituskin löytyy sukulaisten luota ihan läheltä!

Tänään tulee uusi auto. Just soittelivat autoliikkeestä, että tuovat sen ihan kotiovelle tossa puolen päivän jälkeen. Illalla päästään sitten koeajolle. Vielä kun tulis se turvakaukalo, niin pääsis testailemaan sen toimivuuden. Huomenna onkin sitten mulla vika neuvolalääkäri (jäi vähän viimetinkaan), keskiviikkona tulee siivoojat (onneksi, sillä täällä on toooosi likaista), torstain ajattelin vaan olla ja perjantaina on taas kuorotreenit. Perjantaina päivällä menen ehkä parin kaverin kanssa leffaan, jos tuntuu siltä, että jaksan.

Nyt rupean pukemaan päivävaatteita ja tekemään jotain hyödyllistäkin...

Nonna ja Nallekarkki (riehuu TAAS masussa täynnä virtaa) rv 36+5