Viikonloppu meni taas kuin vilauksessa. Jätettiin lauantaina tuparit väliin (mies oli kuulemma viestittänyt kavereilleen, että vaimo on liian raskaana lähtemään..ITSE ei jaksanut lähteä! :) ja pelattiin la- ja sunnuntai-illat Playstation 3:lla Sims 2:sta. Mä tykkään siitä pelistä ihan sikana ja nyt täytyy pelata, kun vielä ehtii. Pian tässäkin taloudessa on niin tiukka työnantaja, että lakisääteisistä tauoista ei uskalla puhuakaan. Sunnuntaina käytiin meidän suosikkiravintolassa syömässä. Vaikka söin tosi tulista ruokaa, illalla närästi ihmeen vähän. Ihanaa kuitenkin oli, että hyvänmakuisella voimakkaasti maustetulla ruoalla lähti hetkeksi sekä päänsärky että nenän tukkoisuus. Liian harvoin onkin viime aikoina maistunut kunnon ruoka. Olen enimmäkseen elänyt hedelmillä, pullalla ja rahkalla. Illalla kävi kaveri vielä kylässä katselemassa hääkuvia ja näyttämässä omiaan (oltiin ristiin kaasot toisillemme 2005 ja 2006). Oli ihana muistella niitäkin aikoja.

( . )Täälläkin alkaa tapahtua. Heräsin aamulla n. klo 7 menkkakipuihin ja siihen, että vauva työnsi jaloillaan itseään alaspäin ottaen vauhtia kylkiluista. Tunnin verran kärvistelin sängyssä kipuillen. Yritin ensin löytää hyvää asentoa ja lämmittää kädellä alavatsaa. Mies heräsi lopulta mun liikehdintään ja auttoi lämmittämällä vartalollaan selkää ja pitämällä kättään vatsalla, kun mun oman käden lämpö ei riittänyt. Miehen noustessa ylös venyttelemään joskus puolen tunnin päästä, kääriydyin meidän molempien peittoihin ja katselin kellosta, että kipuaalto tuli noin 10 minuutin välein (ei kovettanut vatsaa, vaan oli ihan tavallista menkkakipua alamahalla ja selässä) ja kesti reilut kaksi minuuttia kerrallaan (siis se pahin vaihe). Jossain vaiheessa kivut laantuivat ja nukahdin. Heräsin lähes kivuttomana (alavatsa on arka) noin klo 9.

Just ennen yhtätoista kävin sitten neuvolassa. Päänsärkyä valittelin terkkarille, mutta käski vaan syödä enemmän Panadolia. Tässä vielä käynnin tulokset numeroina:

rv 37+5
Painoa +117g/viikko, yht 11,5 kg
Ei turvotusta
Verenpaine 130/72 (viime viikolla 114/82)
Pissa puhdas
HB ei mitattu (viime viikolla 137 ilman lisärautaa)
Kohdunpohjan korkeus 33 (viime viikolla 34, eli NK on aloittanut laskeutumisen)
Lapsiveden määrä normaali
Painoarvio 3400g
Raivotarjonta (terkkari tutki kyllä kauan ja hartaasti, löysi sitten pepun navan vasemmalta puolelta. Pää liikkuu vielä eli ei ole kiinnittynyt)
Sydämen syke 144
Liikkeet ++

Seuraavan kerran neuvolaan ensi maanantaina samaan aikaan.

Nyt vaan Panadolia kehiin, muutama mandariini napaan ja pää petiin. Jos vaikka lähtis toi pääsykoekirja unikaveriksi. Ei sen kummempia suunnitelmia tälle päivälle tai viikolle. Huomenna on jo miehen veikkaama synnytyspäivä...

Nonna ja Nallekarkki rv 37+5