Pääsykokeesta selvitty. Se meni ihan superhyvin. Sain vastattua kaikkiin kysymyksiin ja aikaa meni puolitoista tuntia kolmesta tunnista. Tarkastin heti ulos päästyäni kirjasta, miten meni ja ihan oikeita asioita olin sinne konsepteihin kirjaillut. Nyt sitten odotellaan maaliskuun puoliväliä ja kutsua haastatteluun...Valintaprosessihan menee niin, et hakijoita on noin 100 vuodessa, 40 pääsee haastatteluun ja 20 valitaan opiskelemaan. Se on kyllä tosi pieni määrä, kun koulutuspisteitä on Suomessa vain 4, eli vuodessa valmistuu n. 80 erityislastentarhanopettajaa ja pelkästään jo Helsingissä on 17 avointa virkaa...töitä siis olisi, mutta kun ei ole päteviä tekijöitä. Paikka, jota mä tein äitiyslomalle jäämiseen asti, oli myös avoin virka. Kuuteen vuoteen eivät olleet saaneet siihen pätevää hakijaa. Jos hyvin käy, saan opiskelupaikan ja valmistun ensi keväänä ja saan haettua sitä samaa paikkaa ja saan siitä itselleni viran.

Tein
kokeen jälkeen pitkän kävelylenkin kaupungilla. Selvästi tuntui, että Nallekarkki on laskeutunut. Maha on alkanut roikkua ja hengittäminen on helpompaa. Kävin ensin Kitch -nimisestä kaupasta ostamassa keittiöön uudet kaakelitarrat (vanhat on edellisten asukkien jäljiltä ja kamalat) ja sitten kävin Kampissa Valion maitobaarissa jätskiannoksella. Jotenkinhan sitä täytyy itsensä siitä luku-urakasta palkita. Tulin metrolla takaisin tänne itään, kävin ostarilla hakemassa postista lanoliinit ja sappisaippuat kestoilua varten, villalankaa uusien villahousujen tekemiseen ja muutaman kauppatavaran. Mies haki mut sitten ostarilta autolla kotiin. Siinä vaiheessa kyllä huusi jo lonkat taas Hoosiannaa.

Mies tekee parhaillaan keittiössä ruokaa. Syödään ja lähdetään käymään apen luona hakemassa mun vanhemmille yksi kaappi. Siinä varmaan tää ilta sitten meneekin. Mut mieli on tosi hyvä. Uurastus on nyt ohi ja Nallekarkki saa syntyä kun siltä tuntuu ilman, et mun tarvii harmitella sivusuun menneitä pääsykokeita. Ja oli muuten kiva tulla puhtaaseen kotiinkin kokeen jälkeen, kun siivoojat oli sillä aikaa käyneet!

Aurinko paistaa pään sisällä vaikka ulkona onkin pimeää.

Nonna ja Nallekarkki (jätskiannoksen jäljiltä sokerihumalassa riehuvana) rv 38+6