Täällä herättiinkin sitten tänä aamuna 4.30. YES! Onneksi olen kahtena viimeisenä iltana mennyt ihan ajoissa, heti kymmenen jälkeen, nukkumaan eli kaiken kaikkiaan unisaldo on ihan hyvä. Ainakaan nyt ei väsytä. Päiväunia olen vältellyt viimeiseen asti muutamasta vahingosta ja niitä seuranneista unettomista öistä viisastuneena.

Eilen supisteli koko päivän kivuttomasti ja kävellessä tuntui tosi voimakasta painon tunnetta alavatsalla Oli kuin tonnin taakkaa olisi kantanut. Ahdasta oloa lisäsi vielä se, että samaan aikaan ylämaha kipeytyi pystyasennossa oleskelusta. Illan kauppareissu oli ihan tuskaa, kun kävellessä sattui issiakseen ja supisteli koko ajan...pitkästä aikaa olo oli tosi RASKAANA OLEVA ja oikein kunnolla. Nallekarkki silti tuskin laskeutui, sillä iltajumpan aikana tunsin pepun liikkeet ihan yhtä korkealla kuin aiemminkin, eli vielä navan korkeudella ja välistä sen yläpuolellakin.

Nallekarkki liikkuu selvästi joka toinen päivä enemmän ja joka toinen vähemmän. Eilinen oli taas tosi hiljainen. Iltaisin kuitenkin tulevan isän jutustellessa masulle NK intoutuu jumppaamaan. Isää naurattaa ja äitiä sattuu. Pieneltä alkaa selvästi tila loppua Mahan läpi pystyy selvästi erottamaan pepun muodot ja yleensä oikeaan kylkeen ilmestyvän polven tai kantapään.Tilan loppumisesta viestivät myös lisääntyvät ulkoiset merkit, onneksi vielä toistaiseksi melko vähäiset raskausarvet, joita on alkanut ilmaantua navan ympärille rinkuloiksi. Olen yrittänyt rasvailla ja öljytä mahaa estääkseni niiden ilmaantumista, mutta tuloksetta Tällä hetkellä mustelmia väriltään muistuttavat tummat repeämät toivottavasti vaalenevat ajan myötä! Ensi kesän bikinikunnosta saa vain haaveilla.

Sain eilen neulottua serkun vauvalle tulevaan settiin villatakin hihoja ja nappeja vaille valmiiksi. Aiemmin tein jo samaa sarjaa olevat töppöset, pipon ja lapaset. Omaan, Nallekarkille tulevaan melkein samanlaiseen mutta eri väriseen settiin on villatakki valmis, mutta muut osaset vielä puuttuu. Yhtä villasukkamallia siihen koetin, mutten ole siihen täysin tyytyväinen. Täytyy varmaan vähän vielä kehitellä ideoita.

Eilisen päivän pääsykoelukemiset meni neulomisen takia ihan penkin alle, mutta nyt kun heräsin tänä aamuna niin aikaisin ja talo oli hiljainen (mun lukemista häiritsee pienetkin äänet), päätin kuroa kiinni aikataulua hieman ja luin sen, mitä eiliseksi suunnittelin ja vielä osan tämän päivän tekstistä. Enää nelisenkymmentä sivua jäljellä...kertaaminen onkin oma juttunsa sitten erikseen. Ihan hyvässä mallissa olosuhteisiin nähden on silti valmistautuminen Tiistaina se sitten nähdään...jos ei olla synnärillä.

Tänään heti aamusta herätessä oli jalat kipeät. Pohkeita särkee tosi kovasti (joku joskus väitti merkiksi lähestyvästä synnytyksestä). Epäilenpä, että johtuu magnesiumin puutteesta. Täytyy vissiin ottaa poretabletti kun saan aamupalan syötyä.

Mun ruokavaliostani on tullut koko ajan yhä hedelmäpainotteisempi. Huomaan, ettei lämmin ruoka oikein maistu ollenkaan..eikä oikein mikään muukaan suolainen. Makeaa ja kylmää vain tekee mieli. Tällä hetkellä hedelmiä ja marjoja kuluu aivan tuhottomasti; vähintään yksi kokonainen hunajamelooni, 3 mandariinia, yksi omena, muutama kuivattu luumu, yksi banaani ja ainakin desi vadelmia, mansikoita ja mustikoita (rahkan seassa) päivässä. Mies oli onneksi sitä mieltä, että hyvä vaan kun syön niitä enkä karkkia. Hän on kuitenkin huolissaan siitä, kun lämmin ruoka ei maistu mulle. Mä olen mieltänyt asian lähinnä loppuraskauteen liittyväksi; mahalaukku alkaa olla niin pieni, että lämmin ruoka aiheuttaa pahanolon tunnetta, kun se sulaa hitaammin kuin hedelmät. En tiedä pitääkö paikkaansa.

Viikonlopuksi ei olekaan hirveän suuria suunnitelmia. Tänään menen illalla jos jaksan kuorotreeneihin. Voi olla, että suht. koht. pitkän ajomatkan takia jää väliin. Huomenna menen varmaankin naaurin "Satunallet"-kutsuille piipahtamaan ja sunnuntaille suunniteltiin ulkona syömistä. Ehkä se ruoka maistuiskin jossain ravintolassa...

Huomenna olisi hyvän kaverin polttarit, mutta koska hänen kaasonsa ei ole viitsinyt jakaa mitään tarkempaa infoa päivän ohjelmasta, taitaa nekin jäädä mun osaltani väliin. Harmittaa sinänsä, sillä kaveri kysyi ensin mua kaasokseen, mutta raskauden takia jouduin kieltäytymään ja nyt tämä hätävaravaihtoehto ei oikein hoida hommaansa. Yhtäkään tapaamista porukalla ei ole ollut ja ohjelmassakin tuntuu olevan vain aamupalalla herättäminen, Megazone (jossa morsiankin on käynyt varmaan viitisen kymmentä kertaa), sauna ja bileilta. Mistään tehtävistä, morsiammen pukemisesta tai aikatauluista Megazonea lukuunottamatta en ole saanut mitään infoa vaikka olen sitä varta vasten pyytänyt. Toivottavasti päivästä tulee puutteista huolimatta morsiammelle ikimuistoinen.

Nyt takaisin aamupalan ja uutisten pariin. Oikein mukavaa perjantaipäivää!

Nonna ja Nallekarkki rv 38+2