Helsingissä herättiin tänään aurinkoiseen pakkasaamuun...tai kuka heräsi mitenkin. Minä heräsin neljältä jostakin kuuluneeseen pamahdukseen ja aivan varmana murtovarkaista en saanut pariin tuntiin unta vaan makasin sängyssä paikoillani kuunnellen rasahtiko jossain. Vähän ennen viittä tulin sitten sohvalle lukemaan ja nukahdinkin vielä pariksi tunniksi.

Helmikuisiin syntyy koko ajan uusia vauvoja. Eilen kuitenkin saatiin vauvauutisia, joita kukaan meistä ei varmasti olisi halunnutjoutua kuulemaan Yksi kauan odotetuista kullannupuista oli syntynyt kuolleena. Muistan mieheni Kätilöopiston valmennuksissa kysyneen, että miten todennäköistä on, että jompi kumpi äiti tai lapsi menehtyy synnytyksessä ja näimme tilastotkin, joiden mukaan se on äärimmäisen harvinaista. Jotenkin kaikista loppuraskauden vaivoista ruikuttaminen tuntuu nyt niin pienisieluiselta ja turhalta. Mitkään sanat eivät myöskään riitä lievittämään perheen tuskaa. Yhdellä pilvellä taivaalla on nyt kultareunus.

775633.jpg

Oispa mulla voimaa kuin tahtoa oisi,

en tuskaa näin suurta kantaa sun soisi.
Jos ois siipeni vahvat ja syliini saisin
osan sun murheestas sitä kuljettaisin,
auttaisin taakkaa tätä kantamaan
joka tuli sun sydämees asumaan.
(Eeva-Leena)


Yhdessä kasassa täällä ollaan edelleen vaikka viikonlopun shoppailut jonkinlaisia kivuliaita supistuksia saikin aikaiseksi. Maha on selkeästi valahtanut alaspäin, mutta vauvan peppu tuntuu silti vielä navan yläpuolella. Hengittäminen ja käveleminen on nyt huomattavasti helpompaa. Runsaista liikkeistä päätellen kiinnittymistä ei ole edelleenkään tapahtunut. Eilen supisteli puolen tunnin välein päivällä, mutta lenkillä käynnistä ja saunomisesta huolimatta supistukset loppui iltaa kohden. Yöllä ja aamulla on tullut vaan kivuttomia. Vauvan liikkeet aiheuttaa niitä selvästi aiempaa enemmän. Kun pieni oikein punkaa, alkaa kohtu kohta kovettua. Kaikki kivuttomat supistukset tuntuu nyt paineena päässä. Hengittämiseen saa oikein kiinnittää huomiota. Hyvää harjoitusta tulevaan.

Mun kalenterini alkaa tehdä hiljaista kuolemaa. Koko tän viikon kohdalla lukee ainoastaan keskiviikon kohdalla LA ja samana päivänä neuvola. Ei siis mitään suunniteltuna, nothing, nada...ei sosiaalista elämää, vain odotusta.

Siihen täytyy näemmä alistua ja lähteä aamupalan tekoon.

Nonna ja Nallekarkki rv 39+5