Onpas harmaa aamu. Kovin on sumuista ja ei-talvista. Juuri Huomenta Suomi -ohjelmassa päivittelevät meteorologin kanssa samaa. Huomenna sentään pitäisi Pekka Poudan mukaan paistaa aurinko. Vaikka sisätiloissa enimmäkseen olenkin, olen huomannut, että säätila ikkunan ulkopuolella vaikuttaa kummasti mielialaan.

Tänne ei kuulu oikein mitään uutta. Yö meni rauhattomasti; illalla oli nokka tukossa eikä uni meinannut tulla millään. Mieskin nukkui rauhattomasti. Yhden jälkeen heräsin supistukseen, niitä tuli kaksi peräkkäin, mutta kun nousin vessareissulle, loppuivat siihen kahteen. Neljään asti nukuin omassa sängyssäni, mutta sitten mies alkoi kuorsaamaan ja valtaamaan alaa, ja päätin siirtyä sohvalle. Nallekarkin jumpan aikana (se raukka luuli, et silloin herättiin) kävin avaamassa pinon ja luin hetken kirjaa ja nukuin sitten vielä seitsemään. Heräsin alavatsan ilkeisiin vihlontoihin, mutta nekin loppuivat, kun laitoin käden päälle lämmittämään. Tällä hetkellä vaan selkää ja alavatsaa jomottelee. Sitä onkin ollut jo monta päivää.

Mies menee tänään ja huomenna pitkästä aikaa konttorille töihin. Vähän jännittää jäädä yksin kotiin. Onneksi konttorilta on vain lyhyt matka synnärille, jos lähtö tulee. Minä menen sitten isän kyydillä tai taksilla täältä.

Iskä on tulossa tänään katsomaan meidän rikkinäistä vessan lavuaaria. Joku osa siinä vuotaa niin, että kun pesee käsiään, vettä tihkuu jaloille. Haluan sen kuntoon ennen pienen syntymää ja ennen kakkapyllyjen pesua, ettei tartte kakkavettä jaloilleen ottaa. sotkua vaipanvaihtojen yhteydessä riittää ihan varmasti ilmankin.

Pidettiin eilen illalla miehen kanssa vaippasulkeiset. Nasu-possupehmolelu tuurasi Nallekarkkia. Käytiin läpi harsovaipan taittelu, kuivaliinan laitto sinne sisään ja se, mitä harson päälle laitetaan. Nyt pitäis miehenkin teoriassa osata. Käytäntö onkin sitten eri asia. Yritin tähdentää, että harso on saatava tarpeeksi tiukalle ja taiteltua jalan ympäriltä niin, ettei vuotoja pääse syntymään. Mies oli hieman epäuskoinen, mutta itsepähän siivoaa sitten vahingot, jos niitä tulee...ja varmasti tuleekin molemmille. Eihän me mitään mestareita olla vielä.

Nyt yhdessä aamupalalle...sitten jäänkin päiväksi yksin...

Nonna ja Nallekarkki rv 40+1