Hurjan nopeasti aika menee. Viime yönä tuli tasan kaksi viikkoa Pumpsun syntymästä. Ja tuntuu, kuin hän olisi ollut täällä ikuisuuden! Neiti kuuluu jo selvästi kalustoon!

1370393.jpg

Neiti 2vk aamupäiväunillaan

Viime lauantaista lähtien yöt on menneet samalla kaavalla; illalla kätistään ja tissitellään 20-22.30 pariin kolmeen kertaan kunnes viimein nukahdetaan tissi suussa. 01-02 maissa yöllä isä vaihtaa Pumpsulle kuivan vaipan ja syödään ekan kerran. Toinen syöntikerta sijoittuu sitten 05-06 välille jolloin äiti vaihtaa vaipan ennen syöntiä. Syöttöjen jälkeen Pumpsu nukahtaa yleensä saman tien koppaansa ilman turhia ininöitä.

Alkeellista VVV:tä on täällä harjoitettu jo kaksi kertaa onnistunein tuloksin. Huomattiin, että tosi usein Pumpsu pissaa hoitopöydälle heti kun likainen vaippa on saatu alta pois. Ja kakkakin tulee usein erissä; juuri kun edellinen kakkavaippa saadaan vaihdettua puhtaaseen turahtaa uudelleen. Viimeksi eilen äiti nosti päiväunilta Pumpsun suoraan lavuaarin päälle ja pari kertaa äidin sihistyä kannustavasti Pumpsu pissasi ja kakkasi lavuaariin. Oli kyllä mukava tunne, kun huomasi säästyneensä taas yhdeltä vaipan vaihdolta. Isäkin tuli katsomaan ja lupasi oitis yrittää samaa.

Eilen oltiin Pumpsun kanssa samaan aikaan lapsettomuushoitoja vuonna 2005 aloittaneiden äitien tapaamisessa. Saatiin isältä autokyyti Kontulaan (isä meni ostamaan tarvikkeita lauantaisiin varpajaisiinsa), mistä loppumatka Sanomatalolle tehtiin metrolla. Äitiä vähän jännitti matkanteko kahden Pumpsun kanssa, mutta neiti vain nukkui. Rautatientorin metrohissi tarjosi omat jännitysmomenttinsa kun samaan koppiin änkesi kaksi viime vuosituhannen MR. Finlandia (äidin nimitys ostarijuopoille). Onneksi eivät käyneet röttelöimään tai kopeloimaan vaunuja. Sanomatalolla sitten mallikkaasti tervehdittiin yhdessä Pumpsun kanssa tutut, syötiin tissimaidot ja nukahdettiin uudelleen. Pumpsu nukkuikin sitten kiltisti aina kotiin asti vaikka tehtiinkin ylimääräinen lenkki Itäkeskukseen kotimatkalla. Kaiken kaikkiaan treffeistä jäi tosi hyvä mieli. Oli tosi mukavaa tavata ja saada nettiyhteisölle kasvot. Ja mikään ei voita vertaiskontaktien merkitystä, meillä kun ei niitä pahemmin täällä kotinurkilla ole vielä. Varmasti osallistutaan seuraavaankin tapaamiseen.

Isä oli kauppareissullaan käynyt hakemassa postista Pumpsulle tulleen paketin. Neiti sai äidin tädeiltä aivan ihanat itse tehdyt villavaatteet; villatakin, pipon ja megasuloiset töppöset. Kiitokset vaan Oriveden suuntaan.

1370392.jpg

Tänään on isän viimeinen isyyslomapäivä. Sovittiin, että koska minun vointini on jo tosi hyvä ja yötkin on alkaneet sujua, isä menee huomenna takaisin töihin ja näin ollen saa pitää pidemmän kesäloman. Päästään sitten ilman turhia kiireitä reissuun sukulaisten luo ja mökille. Millään en malttaisi odottaa kesään!

Tänään mennään hakemaan Poliisilaitokselta Pumpsun passi ja sen jälkeen isomummin luokse syömään. Illalla äidin kolme eri kaveria tulee tervehtimään Pumpsua. Tänään pitäisi myös muistaa soitella neuvolaan. Terkkaritäti nimittäin unohti lupauksistaan huolimatta soittaa meille uuden ajan 3vk tarkastukseen. Ja koska tänään neiti on jo kaksiviikkoinen, aikaa käyntiin on enää viikko.

Huomenna mennään Pumpsun kanssa äidin kuorotreeneihin moikkaamaan ja lauantai vietetään mummolassa evakossa isän juhliessa varpajaisiaan. Tekemistä siis riittää, toivottavasti sama meno jatkuu myös ensi viikolla, kun ollaan Pumpsun kanssa kahden. Eniten pelottaa yksin kotiin hautautuminen.

Nyt Pumpsu isän viereen köllimään ja äiti suihkuun.

Nonna ja Pumpsu (tänään 2vk)