Täällä alkaa väsymys helpottamaan, ainakin toistaiseksi. Ekat päivät kotona vauvan kanssa oli tosi vaikeita, kun Pumpsu nukkui niin lyhyissä pätkissä ja kätisi koko ajan. Ja tietenkin uunituoreet vanhemmat pomppas heti, kun pieni vähänkin inahti. Meinasi tilanne kehittyä jo melkoiseksi Pumpsun kotivääpelöinniksi.

Otettiin sitten keskiviikkona tutti käyttöön ja sen jälkeen on oikeastaan kaikki helpottanut; Pumpsu ei enää syö itseään ylitäyteen (tai äiti pistää maitobaarin kiinni, kun uni alkaa voittaa imemisestä ja vaihtaa tissin tuttiin kesken kaiken) ja nukkuu pidempiä pätkiä. Toinen, mikä auttoi, oli kun jätettiin neiti nukkumaan yöunetkin vaunujen koppaan. Yritettiin nukuttaa häntä äitiyspakkauksen laatikossa, mutta Pumpsu ei selvästi viihdy siinä, kun päivät nukkuu alakerrassa kopassa. Ainakin viime yönä tuntui, että ratkaisu on ihan hyvä.

Jaettiin myös valvomisvuorot niin, että isä valvoo alkuyön ja äiti nukkuu ja neljän maissa vaihdetaan vuoroja. Eka yö sujuikin hyvin; Pumpsu nukkui kätisten koodaavan isän kanssa työhuoneessa puoli neljään, jolloin äiti heräsi täysien rintojen pakotukseen ja syötti neidin. Äiti ja neiti siirtyivät sitten alakerran sohvalle, missä Pumpsu jatkoi uniaan aamukahdeksaan...ja äiti sai valvontavuorollaan nukkua :) Molemmat vanhemmat olivat sitten koko päivän varsin levänneitä ja hyväntuulisia, kun isäkin sai nukkua aina kymmeneen asti. Pumpsu jatkoi sitten samalla neljän tunnin nukkumisrytmillä koko päivän. Äidillekin tuli jo tunne, et mitä sitä tässä tekis, kun toinen vaan nukkuu ja nukkuu... :) Hyvä vaan, aivot siinä kehittyy.

Neidin nukkuessa päiväuniaan ovikello soi ja oven avaamaan mennyt äiti sai syliinsä suuren kukkalähetyksen. Isän työnantaja, kansainvälinen IT-alan yritys, muisti tuoretta isää isolla ruusukimpulla ja neitiä vaaleanpunaisiin puetulla pehmonallella. Molemmat vanhemmat katselivat silmät ymmyrkäisinä lähetyksen mukana tullutta korttia jossa komeili oikein toimitusjohtajan nimi käsin kirjoitettuna. Aika mukava tapa huomioida työntekijän perhettä. Firma ei turhaan mainosta itseään työntekijöiden hyvinvoinnista välittävänä perhekeskeisenä yrityksenä.

Eilen kylvettiin ekaa kertaa. Herätettiin Pumpsu iltaunilta sitteristä yhdeksän aikaan, kun saatiin itse saunottua ja kylpyhuone oli mukavan lämmin. Kylpeminen oli selvästi neidistä melko ristiriitaisia tunteita herättävää puuhaa (etenkin, kun äiti kylvetti ekaa kertaa). Pieni katseli ympärilleen aika pelokkain katsein ja ähisi tyytymättömänä...Välillä kuitenkin oli ihan tyytyväisen näköinenkin. Kamala parku tulikin sitten jälkireaktiona kun neiti kiedottiin pyyhkeeseen. Pumpsu nukkui kuitenkin kylvyn jälkeen pisimmän yöputkensa (4h) sitten sairaala-ajan, joten ei kai se niin traumaattista lopulta ollutkaan. Aamuyö meni sitten vähän huonommin. Me tultiin Pumpsun kanssa sohvalle torkkumaan, jotta alkuyön valvonut isä saa myös nukkua. Pumpsu söi ilmeisesti liikaa neljän aikaan ja masu oli täynnä ilmaa. Ainakin siihen malliin röyhtäiltiin.

Nyt tässä odotellaan, että kello tulisi yhdeksän ja herätyskello soisi. Pumpsu söi äsken ja nukahti vielä uudestaan. Äiti on lähdössä mummin kanssa vaateostoksille Itäkeskukseen kymmenen aikaan ja isä lupasi herätä yhdeksältä Pumpsun kanssa. Mennään koko perhe iltapäivällä kaveripariskunnan häihin ja äidin on pakko saada sopivat vaatteet sinne...kaikki vanhat juhlavaatteet kun on tissien kohdalta pieniä just nyt... :)

On muuten hassua, miten nopeasti sitä palautuu fyysisesti synnytyksestä vaikka puolet odotusajasta menikin sohvalla makoillessa. Mulle laitettiin muutamia tikkejä, mut ne ei pahemmin haittaa (vessassa käydessä tarvii vaan suihkuttaa). Jälkivuotokin on tällä hetkellä tosi minimaalista. Ainoa vaiva oikeastaan on ummetus ja siihenkin auttaa ne apteekista saatavat rakeet, jotka sekoitetaan ruokaan. Paino on pudonnut viikossa melkein lähtölukemiin, vaikka sairaalasta kotiin tullessa oli vielä 9 kiloa ylimääräistä. Imetys vissiin pistää kropan aika koville.

Huomenna mennään Pumpsun kanssa taas mummolaan syömään ja Minus-koiraa moikkaamaan. Katotaan tajuaako karvainen kaveri yhtään enempää pienestä kuin viime viikonloppunakaan. Epäilenpä, että ei. Huomenillalla isän kaveri avovaimoineen tulee katsomaan neitiä. Äiti ajatteli vieraiden tulon kunniaksi leipoa suklaa-chili-muffinsseja. Katsotaan, antaako Pumpsu leivontarauhan. Epäilen sitäkin.

Nonna ja Pumpsu 1vk 2 pv