Koko viimeisen viikon olen yrittänyt varjella tytärtäni kaikilta mahdollisilta pöpöiltä. Ei ole vierailtu perheissä, joissa ollaan sairaana, eikä kylään olla kutsuttu flunssaisia tai vatsatautisia. Työpaikallekaan en ole vielä uskaltautunut, kun kuulin, että sielläkin sairastetaan. Kaikki tämä vain siksi, että päästäisiin lähtemään Pärnuun terveen neidin kanssa... Ja nyt mulla on kurkku kipeänä! Toivottavasti tää on vaan kosteasta pikkupakkaskelistä johtuvaa. Mr. Murphyllä on vaan tapana vierailla meillä just silloin kun ei pitäis.

Ylihuomenna on siis lähtö reissuun, jos kaikki menee hyvin. Matkalaukku odottaa pakkaajaansa keskellä olohuoneen lattiaa. Listoja rakastavana ihmisenä olen jo kirjannut paperille kaiken, mitä Pumpsu-neiti tarvitsee mukaan. Viikonloppuna käytiin testaamassa, miten vaunut mahtuvat kuuden ihmisen (tavaroineen) lisäksi isovanhempien autoon. Päätettiin, että tavarat pakataan kahteen isoon matkalaukkuun, jotka kiinnitetään auton katolle matkan ajaksi. Naapuri lupasi lainata vielä rintareppua, jotta päästään testaamaan, josko mekin ostettaisiin sellainen kovasti sylissä viihtyvälle neidille. Kantoliinan sitominen ulkosalla reissun päällä kun tuntuu jo pelkkänä ajatuksena niin hankalalta.

Miehen kanssa tehtiin periaatepäätös, että kestoillaan reissussakin. Pumpsulla ei ole synnärin jälkeen ollut kertaakaan kertisvaippaa päällänsä ja ajatus niiden kokeilemisesta juuri reissussa tuntuu oudolta. Listaan lisättiin siis sappisaippua ja kuivausteline (sellainen pyykkipoikahökötys) harsojen ja lisäimujen pesuun ja kuivatukseen. Nyt vaan pähkäilen, kuinka paljon tarvitsen edellä mainittuja mukaan...riittääköhän 15 harsoa? Pumpsu käyttää normaalioloissa päivän aikana noin 7 vaippaa ja muutama harso liataan puklurättinä ja maitotulvissa.

Tänään saatiin sovittua Pumpsulle ristiäispäiväkin. Meidät vihkinyt mun rippipappini soitteli ja kertoi tulevansa mielellään kastamaan meidän neidin. Sunnuntai 6.4.2008 on nyt sitten neidin nimen julkistamispäiväys. Nyt voin jo paljastaa nimen alkavan J-kirjaimella. Arvauksia otetaan vastaan. Kummeiksi valituille serkulle ja hänen vaimolleen soittelin heti perään ja varmistin, että heille sopii kyseinen päivä. Näkevät sitten kuukauden välein syntyneet pikkuserkuksetkin toisensa ensimmäistä kertaa. Samanlaisia karvapääpeikkoja ovat kuulemma.

Meidän arki alkaa olla asettunut normaaleihin uomiinsa. Mies palasi töihin parin viikon isyysloman jälkeen. Tosin meitä helpottaa aika paljon, kun hän on kotikonttorilla yli puolet viikosta. Pumpsu tuntuu
olevan aika vähäuninen lapsi. Yöllä nukutaan 22-02 ja 02.30-05.00 ja 05.30-07 (8h yöunta). Päivällä 9-11 ja 13-15 ja 17-19 suurin piirtein (6h, eli yhteensä noin 14h...kuka sanoi, että tän ikäiset vauvat nukkuu 23h vuorokaudessa???). Tosi paljon ollaan siis hereillä, kränätään masua tai tylsyyttä, jos
äiti yrittää makuuttaa kopassa tai sitterissä. Kantoliinassa ja sylissä onneksi viihdytään hyvin. Päätä kannatellaan jo useita minuutteja vatsallaan äidin tai isän rinnan päällä ja katsellaan vanhemman olan yli ympärilleen kiinnostuneina. Ensimmäiset hymytkin on jo nähty, tosin ei vielä olla niitä ehditty ikuistamaan.

Pumpsu on myös kova neiti komentamaan. Isäänsä ohjaa vaipanvaihdossa huudahtelemalla ja sitterissä loikoillessaan komentaa joko telkkaria tai akvaariossa uiskentelevia kaloja. Äitiä ja isää touhu kovasti naurattaa. Kopasta sitteristä tai äitiyspakkauslaatikosta pois halutessaan nostelee käsiään kohtisuoraan ilmaan kuin pyytäen, että nostakaa mut pois täältä.

Mä alan olla normaaliolotilassa kaikin puolin. Jälkivuotoa on tosi niukasti, paino on lähtölukemissa ellei allekin ja olen nauttinut täysin rinnoin, kun pääsen ulkoilemaan vauvan kanssa. Mähän vietin jo kirotun monta viikkoa sohvalla kärsien erilaisista vaivoista ja kolotuksista ennen synnytystä. Nyt ollaan yritetty
löytää meille sopivia arjen aktiviteetteja. Erityisesti kaipaan liikuntaa! Mua kiinnostaisi kovasti joku äiti-vauva-jumppa tai pilates. Muskarit ja muut sen sellaiset kuulostaa oman työn takia vähän tylsiltä. Meillä kuitenkin laulellaan paljon ilman ohjaustakin. Noi jumpparyhmät ja vauvakerhot on vaan yleensä tarkoitettu paljon vanhemmille vauvoille. Ensi viikolla mennään varmaankin ekaa kertaa äiti-lapsi -kerhoon tohon viereiselle asukastuvalle. Sitten nähdään onko se meidän juttu. Päivittäin yritetään kuitenkin ulkoilla vähintään sen tunnin verran. Vaunujen liikkuessa Pumpsu nukkuukin hyvin, mutta harvoin jatkaa uniaan puolta tuntia pidempään kun patiolle jätetään.

Meillä on ensi tiistaina eka neuvola terveyskeskuksessa, joten silloin punnitaan ja mitataan neiti. Käsituntumalla tuntuu, että kasvua on tapahtunut huimasti. 62 cm vaatteet on käytössä, 56:set alkaa olla pieniä, kun kestovaippoja käytetään (ne on kertiksiä paksumpia).

Neiti nukkuu nyt oikeastaan ekaa kertaa tänään kunnolla päiväunia (pidempään kuin vartin kerrallaan), joten taidan minäkin oikaista hetkeksi. Mies lupasi lähteä illalla Itäkeskukseen mun kanssa metsästämään vaunuihin kunnon sadesuojaa ennen reissua. Toi Teutonian vaunujen mukana tuleva kovamuovinen on ihan kamalan epäkäytännöllinen!

Nonna ja Pumpsu 2vk 6 pv