"Virvon varvon
tuoreeks´ terveeks´
tulevaks´ vuodeks´.
Vitsa sulle, palkka mulle"

Eilen soi ovikello jopa häiritsevän usein. Pumpsukin tuli virvottua, kun se erään huutokonsertin päätteeksi nukahti äidin olkapäälle eikä äiti sitä hennonnut poiskaan siitä siirtää. Kouluikäiset trullineidot sitten ihastelivat häntä kilvan.

Eräs perhekunnastamme olisi todella kaivannut "tuoreeks´ terveeks´" pikaparannusta. Isukki kotiutui sunnuntain vastaisena yönä kovalla metelillä kello 05 varpajaisistaan ei-niin-vesiselvänä. Kiroili rakkaan pääkaupunkimme yöllistä taksitilannetta. Oli kuulemma joutunut kävelemään ainakin 2 kilometriä saadakseen taksin. Älysi sentään jäädä sohvalle nukkumaan eikä tunkenut meidän kanssa makuuhuoneeseen. Toisaalta sai varmaan paremmat unet kuin me Pumpsun kanssa.

Krapulapeikko nosteli päätään ensimmäisen kerran vasta puoli kymmenen aikoihin, kun nälkäinen äiti päätti siirtää hoitovastuun Pumpsusta aamupalan ajaksi isälle.Oli kyllä näky; vanhalle viinalle haiseva mies ja kakat juuri vaippaan vääntänyt puklulta haiseva tytär. Ei tehnyt saunapuhtaan äidin kauheasti mieli kumpaakaan kosketella ja helliä. Pienellä yhteispelillä saatiin kuitenkin molemmat suht. puhtaaseen kuntoon.

Krapulointi jatkui kuitenkin koko loppupäivänkin; Pumpsun yöuni jäi lyhyeksi; pieni nukkui 00.30-04.30 välisen ajan ja heräsi sitten huutamaan masukipujaan ja nälkäänsä. Molemmat tissit tyhjennettiin ja yhdeksän aikaan aamulla monen tunnin pyörimisen ja kätinän jälkeen äiti antoi vielä desin korviketta. Pumpsun kätinä kuitenkin jatkui aina puolille päivin, jolloin neiti vihdoin nukahti isänsä masulle. Isäkin jatkoi uniaan ja äiti sai lukea roskaromaaniaan ja nauttia sunnuntaipäivän hiljaisuudesta. Tosin noin puolen tunnin välein äiti sai tehdä hyökkäyksen alakertaan virvottavaksi ovikellon soidessa. Vihdoin kolmen aikaan saatiin aikaiseksi nousta koko konkkaronkka ylös sängystä tilaamaan pizzaa. Äitiä hieman nauratti isän raittiuslupaukset, kun raukka halaili posliinia vielä kuuden aikaan illallakin.

Viikonloppu meni taas supernopeasti. Äiti sai lauantaina huomata, että mitä kauemmin Pumpsun kanssa aikaa viettää, sitä hankalampaa on olla erossa...vaikka edes pienen hetken verran. Varpajaisten ajaksi äiti ja Pumpsu pakenivat Puistolaan mummolaan ja kun äiti patistettiin mummin kanssa saunaan ja Pumpsu lähti vaarin ja Minuksen kanssa vaunulenkille (vaari oli esitellyt kaikki ostarin baarit Pumpsulle kuulemma...tosin vain ulkoa käsin), meinasi äiti-raukka kuolla ikävään. Pelotti, että miten vaari pärjää, jos Pumpsu alkaa kränäämään matkalla. Mummia hieman nauratti. Pumpsu oli kuitenkin käyttäytynyt varsin mallikkaasti koko reissun.

Jo viime postauksessa kirjoittelin neidin masuvaivoista. Pari päivää neidin kitinää läheltä seuranneena huomaan, että kyse on kierteestä: Neiti herää huutamaan nälkäänsä. Syömisestä on tullut melkoista ahmimista ja etenkin päivisin, pystyasennossa syöttämisen jälkeen neiti kätisee ja pulauttelee, röyhtäilee ja piereskelee kuin aikamies. Ilmaa siis menee mahaan reilusti. Yleensä masuhieronta tai sitterissä keinuttaminen helpottaa, mutta uni ei tule silmään. Ainoa keino, millä neidin saa nukahtamaan, on pakata hänet vaunuihin ja lähteä ulos kärryttelemään. Sisälle nostettaessa neiti jatkaa uniaan vielä useamman tunnin.

Myös yöunet on alkaneet kärsiä masuvaivoista. Pumpsu herää yleensä yön toisella syötöllä 05 maissa ja valvoo kätisten yhdeksään...siitä torkutaan muutama vartin torkku pitkin päivää ja  loppujen lopuksi illalla ollaan niin väsyneitä, että taistellaan unta vastaan. Isän olkapäällä vihdoin uni tulee yleensä 22.30 maissa. Onneksi äiti saa nukkua päivälläkin, mutta isä-ressu joutuu selviämään töissä 6h unillaan. Toivottavasti tilanne korjaantuu pian...allergiaa en usko olevan, kun öisin kuitenkin nukutaan yksi pidempi pätkä eikä kakkakaan ole vihreää.

Nyt alkaa vasemmalla kädellä naputtelu olla aika hankalaa, Pumpsu torkuttaa sylissä, joten lisää kuulumisia myöhemmin.

Nonna ja Pumpsu 2vk 4pv