En voi lakata ihmettelemästä miten nopeasti aika kuluu. Tänään on tasan kaksi kuukautta Jeminan syntymästä. Neiti alkaa näyttää vastasyntyneen sijaan jo ihan vauvan palleroiselta. Ajan kulumisen huomaa myös taitojen karttumisesta. Veilä viikko sitten lelukaaren lelut saivat roikkua ihan rauhassa sitterin yllä, nyt niitä hakataan juuri löydetyillä käsillä kuin viimeistä päivää, hymyillään ja jokellellaan niille ja jopa kikatellaan ääneen.

1507077.jpg
Jemina leikkii lelukaaren leluilla...

Vietimme neidin kanssa viime viikon ilman isiä mökillä. Mummi ja vaarikin saivat viettää laatuaikaa ensimmäisen lapsenlapsensa kanssa ja äiti sai vähän apua arjen pyörittämiseen. Että teki hyvää! Isovanhempien huomiosta tajuttiin kiukunpuuskien johtuvan ilmavaivoista (tyhmä äiti ei ollut itse tätä tajunnut), opeteltiin erilaisia "ilmaus"-asentoja ja mietettiin apukeinoja pienen selvästi lisääntyneen tuskaisuuden vähentämiseen.Viikon aikana aloitettiin neidille Cuplatonit ja Känkkäränkkä katosi sen siliän tien.

1507060.jpg1507066.jpg
Jemina mökillä vaarin ja mummin hyvässä hoidossa...

Tilalle ilmestyi pieni iloinen tytteli, joka kommunikoi ympärillään olevien ihmisten kanssa jokeltelemalla välillä varsin kovaäänisestikin ja hurmaa kaikki tutut ja tuntemattomat hymyillään. Pulauttelukin on vähän vähentynyt, neiti palauttaa ainoastaan heti ruoan jälkeen sen osan, joka ei masuun mahtunut. Ainoa negatiivinen asia Cuplatoneissa on, että neidin ominaistuoksu on nykyisin joksenkin hiivainen... :P

1507107.jpg
Pikkuneiti nukkuu hiki päässä isin peiton alla...

Yöt sujuvat varsin tutulla kaavalla. Jemina nukahtaa 20-21 välillä, herää joskus klo 24 syömään, joskus taas nukkuu suoraan seuraavalle syötölle klo 3 asti ja siitä klo 5:een. Viiden jälkeen alkaa ilmaa olla masussa niin, että neiti nukkuu vain ähinäisen tunnin ja herää melko minuutilleen klo 6 hymyilemään ja paukuttelemaan vanhempiensa väliin.

Masuvaivojen vähennyttyä neiti on tuplannut päiväunimääränsä. Jemina nukkuu nyt yhdet lyhyet unet sitterissä 8-9 välillä ja päiväunet 10-12 ja 12.30-15. Yleensä unen välissä vain syödään (laiska äiti syöttää lapsen ulkovaatteissa eikä edes vaihda vaippaa) ja nukahdetaan saman tien takaisin suoraan tissille. Illalla otetaan yhdet tai kahdet maitotorkut ja tankataan yöunia varten. Hereillä ollessaan Jemina syö tasan tarkalleen kahden tunnin välein.

Blogimaailmassa on kovasti keskusteltu Rotavirus-rokotteen tarpeellisuudesta, mutta koska täällä pääkaupunkiseudulla virusta riehuu melko säännöllisin väliajoin ja se aiheuttaa lähestulkoon aina imeväisikäiselle sairaalareissun, päädyimme ottamaan rokotteen. Mitään halpaa hommaa se ei kuitenkaan ole; kolme kerta-annosta rokotetta maksaa reilut 150€, joten ymmärrän hyvin niitä vanhempia, jotka jättävät rokotteen ottamatta. Jemina sai siis tänään ensimmäisen erän RotaTeq-rokotetta. Meinasi rokotteen hankinta aikaansaada varsinaisen hulabaloon, sillä eilen mökiltä kotiin tullessa Yliopiston Apteekissa ilmoittivat, että rokote pitää tilata etukäteen vähintään kahta päivää ennen. Kontulan Apteekkiin aamulla soittamalla kuitenkin selvisi, että heiltä löytyi vielä rokotetta ja äiti sai huokaista helpotuksesta. Neiti nieli kiltisti nälkäisenä terveydenhoitajan syöttämät rokotetipat eikä pulauttanut yhtään ulos vaikka irvistikin joka nielaisun jälkeen. Ei tainnut olla kovin hyvän makuista. Seuraavan kerran neitiä kiusataan samalla annoksella kuukauden kuluttua 3kk neuvolassa. Silloin annetaan ensimmäinen rokotusohjelman mukainen rokotuskin.

Toivottavasti neiti selviää ilman rokotteen annon aiheuttamia oireita. Yritetään seuraavan reilun viikon ajan huolehtia perheen hygieniasta muutenkin erityisen hyvin. Kävin tänään aamulla apteekkireissulla hakemassa kertakäyttövaippoja (just in case neidille tulee kova ripuli) ja kumihanskoja. Käsidesiä meiltä jo löytyykin. Perjantaina ollaan lähdössä Jeminan kummien luokse Turun suunnalle eikä haluttais perua kauan odotettua reissua kenenkään sairastumisen takia. Odotamme kaikki innolla näkevämme Jeminaa kuukautta aiemmin syntyneen pikkuserkkupojan.

Vaikkei kalenterissa vielä pahemmin luekaan mitään seuraavien päivien varalle, epäilen, että tohinaa tulee. Näiden uusien kuvien myötä toivotamme siis hauskaa vappua kaikille!

Nonna ja Jemina 2kk