Meillä on tänään raivottu. Jemina päätti aamulla, ettei haluakaan Itäkeskukseen ja kieltäytyi syömästä. Ei kelvannut tissi vaikka oli kamala nälkä selvästi. Ei auttanut mikään; kannoin ympäri kämppää, heilutin ja hetkutin. Yritin syöttää niin pystyssä, istuen kuin maatenkin...Aina sama tulos; kamala huuto, kun tissi vaan ilmestyikin näköpiiriin. Mietin jo epätoivoisena lääkäriin lähtöä. Luulin, että nuha on tulehduttanut pienen korvat. 45 minuuttia rassukka jaksoi huutaa kunnes nukahti imetystyynylle. Äiti sitten ilkeänä ihmisenä vaihtoi tutin tilalle tissin. Neiti havahtui vasta jonkin aikaa syötyään eikä onneksi enää aloittanut uutta raivokohtausta. Peruin kuitenkin varmuuden vuoksi Itiskeikan. Mielessä pyörivät jo kauhukuvat neidin karjumisesta niin, että koko kauppakeskus raikaisi.

Neidin syötyä pakkasin hänet vaunuihin ja lähdin ulos. Neiti nukahti suunnilleen samaan aikaan kun pää osui tyynyyn ja nukkui koko ulkoilun ja heräsi vasta naapurissa puolen päivän jälkeen syömään. Syönti sujui tällä kertaa kohtalaisen hyvin ja Jemina jatkoi uniaan vaunuissa vielä puoli kahteen asti. Naapurin isännän remontointi herätti kuitenkin neidin selvästi kesken unien ja jatkoimme unia yhdessä pienen tissittelyn jälkeen vielä makuuhuoneessa.

Samoihin aikoihin kun heräilimme puoli viideltä, isäkin tuli kotiin. Sain kaipaamani hengähdystauon ruoanlaiton merkeissä kun isä viihdytti tytärtään. Neiti oli edelleen tosi kärttyisä ja väsynyt ja taas meni ruokinta vain huijaamalla. Isän lähdettyä treeneihin reilun tunnin päästä neiti väsäsi oikein kunnon kakat ja leikki hetken lelukaaren alla näinkin tyytyväisenä ennenkuin nukahti jälleen torkkumaan sitteriin.

1571841.jpg

Tänään on kylpypäivä. Hetken kuluttua herättelen neidin ja syötän vähän. Neiti saa sitten ilmakylpeä vanhempien saunareissun ajan kylpyhuoneessa ja pääsee lopuksi itsekin pesulle. Jemina suhtautuu täysin vireystilansa mukaisesti kylpemiseen; välillä kiljutaan riemusta, välillä kauhusta. Katsotaan, minkälaisia äännähdyksiä tänään saadaan aikaiseksi.

Pari uutta juttua: Neiti sai lauantaina mun kummeltani lahjaksi Aarikan puisen lelun, jossa on eri värisiä tappeja. Taitaa olla ensimmäinen lelu, jonka itse spontaanisti ja tarkoituksen mukaisesti otti käteen.Käsiin liittyy toinenkin uusi juttu, niiden syöminen. Neiti ähisee tutin puutettaan vähän väliä hereillä ollessaan ja kun yritän laittaa tutin suuhun, blokkaa neiti käteni omilla käsillään ja nyrkki menee suuhun. Ja sitä lussutetaan oikein kovaäänisesti. Kuolan määrä on myös selvästi lisääntynyt. Ettei olisi ensimmäisiä hampaita tulossa??? Neiti on myös selvästi aiempaa riippuvaisempi tutistaan.

Näillä spekseillä siis mennään. Niin kauan olen tyytyväinen siihen, miten neiti rytmittää itse eloaan kunnes yöunet alkavat kärsiä. Nyt kuitenkin nukutaan vähintään 22-06 yhdellä tai kahdella syötöllä, mikä riittää äidille.

Nyt Salkkareiden pariin.

Nonna ja Jemina 2,5 kk