Nyt on aikaa kirjailla muutama sananen tännekin, kun Jemina nukkuu ulkona. Tällä hetkellä en yhtään pysty etukäteen sanomaan, miten pitkään pieni kulloinkin nukkuu. Välillä saattaa nukkua päivällä 6h putkeen ja sen lisäksi useammat pikku näpsyt ja välillä taas riittää 2h koko päivänä. Yöunet on silti säännöllisesti 22-06, sekin mun mielestäni tosi lyhyt, kun kuuntelen, miten muut vauvat nukkuu helposti kellon ympärikin. Ei meillä vaan.

Neiti on löytänyt kätensä. Leluihin ei vielä täysin itsenäisesti osata tarttua, mutta nyrkki menee vähän väliä suuhun. Yritän kyllä aina livauttaa tutin sen tilalle kun näyttää, että ranteet alkavat punottaa. Ei kai se mikään ihmekään ole että punoittavat, kun neiti pulauttelee ja pukluisella suulla sitten käsiä imeskellään.  Lussutus vaan kuuluu. Uusi lelukaari on selvästi tehnyt tehtävänsä ja Jemina viihtyy aiempaa pidempään ilman äitiä näköetäisyydellä. Nyt saan jo käydä yksin vessassa!

Jemina on nyt pari päivää röhissyt kuin pieni possu (sai jo synnärillä lempinimen Röhkypossu) ja nenästä tulee kesänvihreää limaa kun imen sieltä sellaisella niistäjällä. Varsinkin aamuisin neiti on varsin tukkoinen. Sängyn päätyhän meillä on jatkuvasti korotettuna, mutta silti tuntuu, että neiti röhisee nukkusessaan. Aamulla sitten yskitään ja aivastellaan ja puklaillaan limaa. Mutta lämpöä ei ole ollut ja koska neiti on ollut vireystilaltaan ihan normaali en ole suolatippoja kummempaa lääkettä antanut enkä lääkäriin vienyt. Jos nuha jatkuu vielä ensi viikonloppuun asti, käydään kyllä tarkistuttamassa korvat. Tänä aamuna pistin kuivarin päälle kun tulin suihkusta ja iskän mennessä suihkuun, mentiin Jeminan kanssa kylppäriin ja laitoin vielä eukalyptustippoja sellaiseen pieneen kippoon. Itsellä ainakin nenä aukesi ja tuntui, että auttoi pienellekin.

Mä taidan ottaa pienet päikkärit. Mieskin nukkuu, kun on väsynyt viime yön keikalla käynnistä. Taisi isä pitää mielessään tyttärensä aikaiset aamunousut, sillä ovi kävi jo yöllä kahden aikaan ja reippaana nousi puoli kahdeksalta meidän kanssa ylös. Illaksi mennään mun vanhempien luokse. Mun kummit tulee sinne tervehtimään Jeminaa ekaa kertaa. Huomenna mennään sitten miehen isän luokse. Olen luvannut ommella hänen uuteen asuntoonsa verhot. Osa on jo valmiina, loput ajattelin ommella paikan päällä. Illalla mennään sitten kuuntelemaan mun kuoron konserttia ja mun kaason luokse kylään. Varsin ohjelmantäyteinen viikonloppu siis. Toivottavasti Jemppu ei nyt sairastu enempää.

Nyt pää tyynyyn kun voin.

Nonna ja Jemina 2,5kk