Viikko enää miehen loman alkuun. Lasten tavoin laskemme jo öitä siihen, kun saamme heittää viideksi viikoksi hyvästit herätyskellolle (eiköhän Jemina kellolapsena kuitenkin herättele ennen seitsemää!) .Juhannusta vietämme mökillä, mutta äidin katseessa siintää jo heinäkuun puolen välin Porin Jazzit ja Santanan keikka. Jeminakin pääsee mukaan pitkien pohdintojen jälkeen, sillä ei raaski äiti vielä jättää pientään yön yli hoitoon. Varasimme juuri majoituksen Hotelli Ellivuoresta Vammalasta, sillä isän kahdella ystävällä on yhteiset kolmikymppiset heti seuraavana päivänä Riihimäellä. Ajelemme siis perjantaina aamusta Poriin, vietämme päivän kuunnellen ihanaa musiikkia ja nukumme hotellissa.

Jotta voisimme turvallisin mielin nauttia Jazzeista, kävimme tänään hankkimassa Jeminalle hienot neonpinkit kuulosuojaimet, Peltor Kid:it. Niiden käyttöä nyt harjoittelemme muutaman viikon ajan. Neitihän ei pidä siitä, että päähän laitetaan edes pipoa - bodyn tai paidan kauluksen pujottaminen saa aikaan kamalan metelin (siinä kyllä vanhempikin alkaa kaivata kuulosuojaimia), joten varmasti vaaditaan useampikin harjoituskerta ennenkuin neiti suostuu yhteistyöhön kuulonsa turvaamiseksi.

Neiti on viime aikoina osoittanut olevansa todellinen tahtonainen. Neiti on oppinut ilmaisemaan tahtonsa hyvinkin kovaäänisesti. Siinä vaiheessa kun alkaa sitteristä tai vaunuista kuulumaan pientä ähinää, on toimittava alle nanosekunnin; muuten edessä on tunninkin kestävä huutokonsertti, joka yleensä päättyy vasta nukahdukseen tai tissin suuhun saamiseen. Ei tuossa omassa tahdossa muuten mitään pahaa, mutta kun taidot/tarpeet eivät aina vastaa tahtoa ja raivareita saadaan esim. kun
- kääntyminen epäonnistuu
- ei saa maistaa äidin tai isän ruokaa
- joutuu istumaan turvakaukalossa/makaamaan vaunuissa vaikkei taho
- yritetään nukuttaa vaikkei neitiä _ollenkaan_ väsytä (silmissä vaan on jotain vikaa, kun niitä pitää samalla hangata nyrkeillä)
-tutti ei pysy suussa (ei kai, kun sen omin käsin sieltä repii irti)
 
Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Välillä vanhempia oikein naurattaa, kun Pumpsun raivarit pystyy ennakoimaan. Hyvin nukuttuaan ja syötyään neiti on kuitenkin yleensä melko aurinkoinen ja tahtonainen tulee esiin vain samoihin ajankohtiin Känkkäränkän vierailun kanssa (eli kun pitäisi lähteä jonnekin tai mennä nukkumaan). Toivottavasti näistä päästään neidin kasvaessa ja kehittyessä omatoimisemmaksi.

Nyt kuuluu karjuntaa ja lapsiraukka tunkee jo kohta koko nyrkkinsä suuhun nälissään, joten tämä maitoautomaatti lähtee töihin...

Nonna