Niinhän siinä kävi, miten mä oletinkin käyvän...Takana kaksi huonosti nukuttua yötä...

Jemina on siis perjantaista alkaen nukkunut vain noin 30 min kerrallaan. Päätin, etten ota asiasta paineita vaan annan neidin nukkua kun nukuttaa. Viime yön hillumisten jälkeen täytyy kuitenkin näköjään ruveta ihan kunnolla nukuttelemaan. Eilen nimittäin rytmi meni näin:

06.30 herätys, seurustelua ja leikkiä
07.30 syöttö
08.00-08.30 uni 30 min
08.30-10.00 seurustelua ja leikkiä
10.-10.30 syömisyritystä; Jeminaa alkoi väsyttää ja torkuttiin tissillä
10.30-10.40 syöttö melkein umpiunessa, unta 11.20 asti eli noin 1h
11.00-12.30 asioilla, Jemina hereillä
12.30 syöttö, Jemina söi heti ja hyvin vaikkei oltu kotonakaan
13.00-13.30 uni autossa
14.30 syöttö (perunaa ja maitoa)
uni 15 min kotimatkalla
kotona leikkiä
17.00 syöttö
Nukahdus sitteriin, unta melkein 3h välillä kitisten
20 ruoka (kauhea huuto ja tappelu ennen sitä) hetki nakuilua muovitetulla froteella, yöpuku päälle ja nukkumaan.
unessa klo 21.

Arvasin, että noista illan kolmen tunnin torkuista on jotain haittaa. Jemina heräsi normaalisti syömään klo 1 yöllä, mutta jäi sen jälkeen riekkumaan sänkyynsä...valvoi sitten siihen seuraavaan syöttöön eli neljään. Siitä kuuteen asti meni röhkiessä ja tuttia hamutessa...jos äiti nukkui 23-01 ja ehkä sen jälkeen tunnin, voitte kuvitella kuinka "äiti on vähän väsynyt".

Tänään siis ohjelmassa pakkopäiväunien nukkumista...ja ihan oikeaan uniaikaan. Jemina nukkuu nyt ekoja torkkujaan. Klo 10:ksi mennään puistoon vauvojen kesämuskariin ja siitä siivoojia pakoon ehkä Itikseen. Jos sää pysyy noinkin kauniina, voi kyllä olla, että otan kirjan mukaan ja kävelen kunnes Jemina nukahtaa ja sitten jään tuonne läheisille kummuille ottamaan aurinkoa ja lukemaan kirjaa. Mutta yksi asia on varma: Jemina nousee 11-15 välillä vaunuistaan ainoastaan syömään ja vaipanvaihtoon jos tarvis. Ja illalla viimeiset unet nukutaan ennen kuutta...sen jälkeen valvotaan kahdeksaan vaikka väkisin. Muuten tästä ei tule yhtään mitään. Äidiltä repee hermot!

Täytyy vissiin ottaa illansuussa itsekin torkut jotta jaksaa. Viimeyön syötöt meni äidiltä aivan unessa...en yhtään tiedä kauanko Jemina kulloinkin söi, sillä nostin vain hänet viereeni ja heräsin joskus tuntia myöhemmin, kun käytiin ähisemään. Ilmeisesti maha tuli kuitenkin tankattua täyteen.

Nyt pitää vielä pistää viimeiset jutut paikoilleen ennen siivoojien tuloa ja pakoa...

Nonna ja Jemina 3kk