Menipä taas viikko kesälomaa vauhdikkaasti. Ihan alkaa jo päätä huimaamaan vauhti, jolla aika kuluu, kouluun meno lähestyy ja Jemina kehittyy.

Viime maanantaina vietettiin "retkirapulaa", toivuttiin viikonlopun koitoksista, täydennettiin muonavarastoja ja "feissailtiin", niinkuin isä nimittää Pumpsun melkein unessa -olotilaa. Jemina pääsi äidin kanssa puolen päivän aikoihin pikavisiitille Salla-tädin luokse penkomaan vaatekaappeja (kotikirppistelyä jälleen), katsomaan Anni-tyttöä ja Velmu-koiraa. Näistä kaksi jälkimmäistä oli neidistä selvästi hauskinta seuraa. Salla-tädille sitten näytettiin kaikki neidin kivat uudet tavat; kitistiin heti, kun jäätiin yksin ja kiljuttiin, kun käännyttiin mahalleen eikä päästykään enää kääntymään takaisin. Illalla Jemina oli hetken mummolassa hoidossa kun äiti ja isä kävivät hakemassa kirjahyllyä neidin huoneeseen.

Ketutus maksimus!Myyjä teki oharit! Ajoimme kotoa Puistolaan, vaihdoimme autoa ja jätimme neidin hoitoon ja ajoimme Matinkylään vain huomataksemme, että huuto.netissä hyllyä kaupitellut nainen ei vaivautunut olemaan kotona. Ei edes moukka vastannut puhelimeen eikä tähän päivään mennessä ole edelleenkään antanut minkäänlaista selitystä ohareilleen. Liekö joku kaveri ostanut hyllyn kalliimmalla. Itsestä ainakin tuntui pahalta jättää iltaväsynyt Jemina turhaan hoitoon.

Tiistaina Jemina vilkutti ekaa kertaa. Isä lähti kavereiden kanssa Tallinnaan "kylpyläreissulle" ja neiti vilkutti sitteristään takaisin uudesta taidosta yllättyneelle isälleen.

1754892.jpg
Pikkuinen leipuri valmiin porkkanakakun kera kyläilemässä

Leivottiin porkkanakakkua ja kyläiltiin Elinan ja Juhon luona. Iltapäivällä käytiin kaatosateessa postissa hakemassa pari pakettia ja nautiskeltiin kahden olosta nukkumalla piiiitkät päiväunet. Sadesäällä näköjään uni maistui. Iltaunille neiti nukahti jo kahdeksalta ja nukkui aamulla äidin vieressä puoli kahdeksaan.

Keskiviikko oli oikein kunnon hellepäivä. Pakkasin neidin vaunuihin kymmeneltä ja kiirehdimme (äiti oli taaaas myöhässä aamutoimissaan) muskariin, joka oli kuitenkin peruttu vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Tehtiin lyhyt kävelylenkki ja Jemina nukahti vaunuihin. Hän kuitenkin heräsi, kun päästiin kotiin ja ei yrityksistäni huolimatta suostunut enää nukahtamaan uudelleen. Niinpä äiti pakkasi neidin autoon ja ajettiin keskustaan. Käytiin ensin yliopistolla hakemassa äidille atk-tunnukset (niitä tarvitaan opintoihin ilmoittautumiseen) ja sitten shoppailemassa. Jemina nukahti viimein kolmen aikaan ja nukkui kun äiti kävi torilla ja haki isän Makasiiniterminaalilta. Yhdessä tultiin kotiin ja isä kaveri perheineen tuli kylään. Jemina ihmetteli kovin pientä Perttu -poikaa!

Torstaina lähdettiin ajelemaan Kotkaan. Matkalla otettiin Ukki vielä kyytiin ja haettiin tuomisiksi savukalaa. Kotkassa treffattiin Ukin veli perheineen ja Jemina pääsi ihmettelemään muutamaa kuukautta vanhempaa pikkuserkkuaan joka jo ryömi ja leikki hienosti leluilla! Jeminaa kiukutti kovasti, väännettiin kahdet kakat ja kauhealla taistelulla syötiin ja nukahdettiin puoleksi tunniksi vaunuihin. Syötiin lounasta, kahviteltiin ja lähdettiin yhdessä vasta-avattuun Merikeskus Vellamoon. Merikeskuksen hämärässä ja viileydessä Jemina nukkui sitten pitkät päikkärit ja äiti sai katsella rauhassa näyttelyt läpi. Illansuussa käytiin vielä katsomassa Kotkan Meripäivien avajais-paraatia ja yöpuvun vaihdon ja tissittelyn jälkeen suunnattiin auton nokka kohti kotia. Jemina söi vielä turvaistuimessa velliä pullosta ja nukahti sitten. Kyllä väsytti koko porukkaa, kun edellinen yö oli jäänyt kuumuuden ja Jeminan levottomuuden takia lyhyeksi.

Perjantaina sitten purettiin edellisen päivän tavarat ja pakattiin viikonlopun rensselit. Käytiin vaihtamassa oma auto Puistolassa mummin ja vaarin seitsenpaikkaiseen Chevrolet Ventureen, napattiin kummipojan isi Oulunkylästä kyytiin ja otettiin suunta kohti Tamperetta. Lahdesjärven ABC:ltä vielä kummipoika äiteineen kyytiin ja koko porukka oli koossa. Ajeltiin mökille, syötiin lounasta ja jätettiin tirriäiset isiensä hoitoon. Josu-tädin kanssa "ryövättiin" auto ja lähdettiin tekemään ruokahankintoja Jämsään. Matkaan tarttui niin Kiinalaisia jokirapuja kuin raparperipiirakka-aineksetkin.
1771174.jpg
Lauantaina yhteisiltä päikkäreiltä heräilevät tuttisuut!

Perjantai-iltana saunottiin ja seurusteltiin, lauantaina pojat kävivät kalassa ja me äidit lasten kanssa torilla. Iltapäivällä perattiin raparperipenkkiä ja tehtiin "jätteistä" piirakkaa ja valmistauduttiin illan rapujuhliin. Saunottiin uudemman kerran ja Jeminan nukahdettua istuttiin kuistille syömään rapuja. Kummipoika Julius seurusteli vielä iltavirkkuna meidän kanssamme.

Eilen illalla tultiin sitten kotiin ja yritettiin laittaa Jeminaa omaan huoneeseen nukkumaan. Neiti kyllä nukahti, mutta ikävöivät vanhemmat eivät osanneet nukkua ilman vieressä tuhisevaa Pumpsua ja näinollen neiti haettiin takaisin omaan sänkyynsä. Toistaiseksi siis näin. Ajatusta kypsytellään edelleen.

Nyt Raparperipaistosta tekemään. Entiset naapurit ovat tulossa kyläilemään piakkoin.

Viisikuisen neidin kuulumisia vielä illemmalla lisää.

Nonna