Te kaikki, jotka asutte lähellä Helsinkiä ja vain kynnelle kykenette, menkää katsomaan Helsingin Kaupunginteatterin uutta musikaalia Rebecca. Sen lisäksi, että tulette ulos pimeästä salista hämmennyksestä sekaisin, päässä soi musikaalin tunnusmelodia ainakin koko seuraavan päivän ajan. Ja perseveraatio toistuu aina kun joku mainitsee musikaalin nimeltä.

1856875.jpg

Olen käynyt katsomassa äidin kanssa kaikki kaupunginteatterin musikaalit viimeisen kymmenen vuoden ajan ja täytyy sanoa, että Les Miserablesin ohella eilisiltainen teatterinautinto oli yksi elämäni parhaista. Huonosti nukutun musikaalia edeltäneen yön jälkeen mietin jo eilen luennolla istuessani, et "ei jaksais tänään mennä teatteriin. Mä varmaan nukun puolet musikaalista". Sen sijaan, että olisin nuokkunut penkissäni, hyvä että sain peppuni pidettyä siinä. Äidillä oli ihan samanlaiset fiilikset, eli ei ole iästä kiinni!

Sanna Majurin ja Kari Arffmann muodostivat hyvin sopusuhtaisen ja vakuuttavan parin, duetoivat kauniisti. Päälimmäiseksi jäi kuitenkin emännöijä Sari Ann Moilasen ääni, joka oli näyttelijälle epätavallisen upea!

Tarina on kutkuttavan jännittävä ja Hitchcock- tyyliin ahdistava. Loppukin jäi hieman katsojan oman ratkaisun varaan. En kerro enempää, ettei pilaa muilta nautintoa!

Suosittelen!

Nonna