"Jemina on suloinen hymytyttö. Kasvu tasaista rintamaidolla ja hedelmäsoseilla. Saanut myös porkkanaa ja bataattia. Riisipuuro iltaisin. Kehitys normaalia, ryömii. Annettu Pentavac 2. Ensimmäinen hammas (oikea alaetu) 28.7.2008, vasen tulossa"

Neuvolassa siis käyty. Neidin mitat: 66,7 cm ja 7820g, pipo 44cm. reiteen pistettiin toinen Pentavac -piikki ja meiti itki ehkä 20 sekuntia. Ja piikkikammoinen äiti piti rohkeasti kiinni lapsestaan ja katsoi muualle piston ajan. Olinko vähän ylpeä itsestäni! Nyt päivä on mennyt sitten löysiä vaipoista vaihdellessa. Viimeksikin ainoa oire rokotteesta oli juuri vetelä kakka.

Liinailtiin neuvolaan ja takaisin ja muutenkin, liinailun helppous on nyt löydetty. Äidinkin kunto kohenee samalla, kun kymmentä ylimääräistä kiloa raahaa jalkalihaksillaan. Olo oli ihan kuin raskaana ollessa, kun pientä hikeäkin pukkasi sopivasti päälle!

Ilman viilettyä huomattiin keväällä iso fleecehaalari pieneksi. Huutiksesta huusin just uuden, 80 cm:sen. (Vähänkö se on ihana! Sellainen Lindexin uusretro, vaaleanpunaisella pohjalla valkoisia pilviä ja ruskea sisus!) Menee sitten keväälläkin vielä. Kuukauden päästä saan varmaan jo pakata 68cm:set vaatteet pois. 62:set ja sitä pienemmät odottaakin jo mökille tai varastoon viejää äitiyspakkauksen laatikossa. Mihin katoaa aika ja mun PIENI vauvani? Just nähtiin pihalla äsken tuttuja ja kovasti väittivät Jempun kesän aikana kasvaneen ja vauvanpyöreyden hävinneen. Samaa olen itsekin miettinyt.

Viime yö meni taas hulinoidessa, joten tämä päivä on mennyt sitten tirsoitellessa. Jemina kävi illalla nukkumaan klo 20, nukkui taas 01 asti hyvin ja siitä 06 asti heräillen vähintään puolen tunnin välein jumppaamaan ja tuttia huutelemaan. Unipussi taitaa olla ostoslistalla seuraavana, sillä varpaita nyitään edelleen yöllä ja jaloilla potkitaan minne sattuu. Aamulla otettiin ennen neuvolaa yhdessä tunnin tirsat, sitten neuvolan jälkeen 30 min vaunuissa ja klo 13-14.30 sängyssä. Äsken ulkona ollessa Jemina nukahti liinaan ja nyt tässä naputtelen sohvalla, Jemina liinassa ulkovaatteissaan (mulla vielä fleecetakki päällä) ja läppäri polvien päällä. Onneksi kirjainten paikat osaa jo ulkomuistista.

Mies juuri soitteli, että on tulossa kotiinpäin. Se menee tänään pelaamaan sählyä  ja ollaan Jeminan kanssa kahden ilta. Lupauduin naapurin rouvan kanssa huomenna spinningiin. Taidan tulla raatona takaisin, mutta ihanaa päästä liikkumaan pitkästä aikaa!

Nyt ruoanlaittoon. Jos Jemina vielä keiton lämmityksen ja syönnin ajan nukkuisi.

Nonna