Miltei viikon hellejakson jälkeen heräsimme sateiseen ja koleaan elokuun aamuun. Minne katosi silmiä häikäisevä, ihoa poltteleva auringon paiste? (Huomaa, että Jeminan mummi aloitti lomansa :) Puutarhan kesäkukkasetkin tuntuivat lannistuneen sateesta ja pysyivät nupussa. Sähkövalojen palaessa ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen, tuntui päivä pitkältä kuin nälkävuosi.

Jo vuorokauden vaihtuessa lauantaista sunnuntaiksi katastofin merkkejä leijui ilmassa. Heräsin yhden aikaan siihen, että Jemina leikkii sängyssään. Neiti paiskoi täysin pirteänä pinnasängyn pinnoissa olevia palloja ja kälätti iloisesti huomenta, kun kurottaudun kyynärpään varaan katsomaan, mitä He***ttiä oikein oli tekeillä. Kapalointi sai aikaan raivokohtauksen, joten päädyin nukuttamaan neitiä tassuttamalla. Unen alkaessa voittaa reilua tuntia myöhemmin, tutti tipahteli aina neidin nukahtaessa suusta ja se piti tietenkin saada takaisin. Neljän aikaan neiti vihdoin tissittelyn jälkeen nukahti ja huomasin, etten itse saa unta. Vasen lonkka oli tuntunut kipeältä jo muutaman päivän (nivel on jotenkin lukossa ja poissa paikoiltaan, pitäisi käydä osteopaatin käsittelyssä) ja nyt sitä särki niin, että teki mieli itkeä. Hain särkylääkkeen ja odottelin sen vaikutusta puoli viiteen, jolloin viimein nukahdin.

Heräsin sitten kuudelta jälleen neidin pulputukseen. Tällä kertaa ei auttanut mikään, ei tassuttaminen ei kainaloon ottaminen. Neiti oli päättänyt herätä. Ei kun alakertaan aamupalan tekoon. Jos minä olin väsynyt ja kiukkuinen, niin oli neitikin. Puoli yhdeksältä sain tarpeekseni ja puin neidin ulos vaunuihin vesisateeseen laskemaan kierroksiaan. Uni voitti ja neiti nukkui aina kymmeneen asti. Silloin heräsikin aivan toista maata oleva hymyilevä tyttönen.

Neidin nukkuessa tehtiin miehen kanssa pientä suunnittelutyötä ja lounaan jälkeen suunnattiin Bauhausiin ostamaan maaleja ja tapettiliisteriä Jeminan huoneen tuunausta varten. Neiti nukahti vaunuihin kaupan pihassa ja kävimme vielä Budget sportista ostamassa miehelle uusia urheilushortseja. Mukaan tarttui alesta myös Jeminalle pikkuiset (kivasti rahisevat) Adidaksen kengät joiden mukana tuli hauska Fisher Pricen vaunulelu.

Äiti päätti piristää päivää leipomalla ja tunnasi muffinssireseptistä vadelmaversion.

1791270.jpg

Vadelmamuffinssien (20 kpl) taikinaan tuli:

        2 munaa
        1,5 dl tomusokeria (ei ollut tavallista)
        1 dl korppujauhoja
        2 dl vehnäjauhoja
        2 tl leivinjauhetta
        2 tl vaniljasokeria
        1 dl voita
        n. 1,5 dl vadelmia

(muna-sokerivaahtoon lisättiin jauhosekoitus ja lopuksi sulatettu voi ja vadelmat ja paistettiin uunissa 225 asteessa 12min).

Leipomisen aikana Jemina otti taas puolen tunnin tirsat ja jaksoikin leikkiä hyvin aina puoli seitsemään asti, jolloin väsy alkoi painaa. Pikaisen palaverin jälkeen päätimme lähteä kävelylle vaikka vettä vähän ripottikin. Vaunujen sijaan, pakkasin Jeminan liinaan ja oman DryMaxx-takkini sisään. Neiti nukahti melkein heti kun pääsimme liikkeelle ja nukkui koko lenkin ajan. Koko päivän poissaollut lonkkakipukin palasi. Muutaman päivän yritän kuitenkin sinnitellä venyttelemällä ja särkylääkkeillä ennen lääkäriin menoa.

1791309.jpg

Lenkin jälkeen jaksoi vielä katsella Simpsoneita isän kanssa ennen iltapuuron syöntiä. Neiti on hienosti oppinut painelemaan kaukosäätimen nappuloita. Sohvaperuna pienestä pitäen!

Huomenna on neidin 5kk-neuvola. Saas nähdä paljonko on tullut mittoihin lisää. Epäilen, että painoa ei ole tullut ihan niin paljon kuin edellisinä kuukausina, ainakin posket ovat kaventuneet. Tulen sitten lisäilemään uusia mittoja taulukkoon ja kertomaan kuulumisia kunhan saan neidin päiväunille. Voi kumpa rokotus vähän väsyttäisi! Saisi yhden esseen väsättyä...Tai päiväunet nukuttua.

Nyt unten maille korjaamaan vähän univelkatilannetta.

Nonna