Lauantaista asti on ollut taas hieman vähäunisempi kausi meillä. Alkuyö menee hienosti; Jemina nukahtaa ilman nukuttamista klo 20 ja nukkuu siitä puolilleöin ilman herätyksiä. Sitten puolesta yöstä kahteen asti parahtelee vartin välein itkuun, kun tutti tippuu (ne hampaat). Ei taida neiti edes itse herätä itkuunsa. Kahdelta sitten keksitään, et "hei, mähän voisin syödäkin". Sit syödään, pitkään ja hartaasti ja yritetään jäädä kainaloon nukkumaan (muka syömään...kelpaa siis vihdoin tissi huvitutiksikin...mut vaan yöllä). Kahden jälkeen Jemina nukkuu kohtuu hyvin neljään asti, jolloin alkaa sen mielestä olemaan aamu, - äiti on hieman eri mieltä. Neiti ottaa tutin suustaan käteen, päästää tooooooosi kovaäänisen mukelluksen ja nostaa jalat kohti kattoa. Sen saa yleensä hiljaiseksi tassuttamalla ja laittamalla tutin suuhun, mutta esim. tänä aamuna en onnistunut. Mies raukka siirtää kohta Tempur-patjansakin sohvalle, kun siinä nykyään niin usein nukkuu muutenkin.Tänä aamuna otti kyllä kiltisti neidin kuuden aikaan hoiviinsa, kun oli koko yön saanut nukkua ja mä sain nukkua vielä puoli kahdeksaan asti. Verkkokauppa.comin mainoslehtinen oli sillä aikaa niiiiiin luettu :)

Koulu alkoi eilen. Viimeksi kun opiskelin, porukka oli lähes 100% lukiosta tulleita mun ikäisiä. Nyt on huomattavasti kirjavampaa. Meinasin kirjaimellisesti tippua tuolilta, kun yksi täti kesken alkuinfon kysyi, että "mikä se semmoinen Google on, missä näitä tutkimusprojekteja on esillä???" KVG! Ja molemmat päivän ryhmätunnit meni tän vanhemman väen esittäessä omia näkemyksiään. Niille ei oo ihan vielä auennut, et se et opettaja sanoo, et saa esittää kysymyksiä ja kritisoida ei tarkoita sitä, että joka ainoaan lauseeseen pitäis sanoa jotain. Mietin vaan, et millä ne meinaa pärjätä ryhmän erityislapsia kanssa, kun samaan bussiin mennessä yksikin täti joutui ottamaan bussin oven kaiteesta kiinni, että sai jalkansa nostettua sisään bussiin. Ei kai kuulu mulle, mut jos valitetaan tän maan erityisopetuksen tasosta ja erityisopettajien puutteesta, miksi koulutetaan sellaisia, jotka ei sitä työtä pysty kuitenkaan tekemään? Turhauduttaa...

No, mut mun pahin pelkoni, se että Jemina huutais koko hoitokeikan, ei toteutunut onneksi. Me käytiin ihan normaalisti ulkoilemassa aamupäivällä ja syötiin lounas kotona (piti tässä välissä kirjoittamista muuten pelastaa läppärin muuntaja menemästä lattialla möyrivän neidin suuhun) ja ajeltiin sitten vaarin seuraksi Puistolaan. Jemina nukahti ehkä 5min 10 minuutin ajomatkan aikana ja heräsi just kun päästiin pihaan. Ihan hyvä, sillä ehti neiti sitten hieman seurustella vaarin kanssa ennen kunnon päiväunille käymistä. Jemina nukahti itsekseen matkasänkyyn ja koira pisti viereen maate. Mä jäin Puistolaan vielä odottelemaan kouluun menoa. Jemina heräsi nukuttuaan puoli tuntia ja meinasi saada slaagin, kun vaari menikin paijaamaan eikä äiti. Aika pelokkaan itkun jälkeen kuitenkin kävi uudelleen nukkumaan, mutta kun mä lähdin kouluun, neiti nukkuessaan niiskutti :(

Mies lähti sitten töistä vähän aiemmin ja meni Puistolaan välillä ennen sählypeliin menoa. Olivat syöneet päivällistä ja käyneet kärryttelemässä (päiväunia oli nukuttu vain vajaa 1,5h ja yhdet vartin torkut päälle). Jemina oli nukahtanut kärryttelyyn ja heräili juuri kun mä palasin koulusta. Eipä kelvannutkaan äiti heti vaan vaarin sylistä piti ensin vähän aikaa loukkaantuneena katsella ja haudata päätä vaarin rinnuksiin, kun äiti yritti jutella. Viiden minuutin katselulla helpotti, ei edes itketty ja hyökättiin tissiin kiinni. Tänään ei tarttekaan enää raahata rintapumppua mukana, sillä eilenkään ei tarvinnut lypsää kertaakaan; hyvin sulatti tissit sellaisen 6h imetystauon. Syötiin sitten iltapalaa Puistolassa ja vaihdettiin yöpuku ja kun miehen sählypeli loppui, hän haki meidät kotiin. Kotona vielä tissiteltiin kerran Jeminan kanssa ja neiti kuukahti melkein suoraan sänkyynsä. Kerran laitoin tutin.

Tänään on Jeminalla vähän pidempi hoitopäivä. Mulla on luento 14.30-17, tulen sitten Puistolaan syöttämään neidin ja lähden äidin kanssa Helsingin Kaupunginteatteriin katsomaan uutta Rebecca-musikaalia ennakkonäytökseen. Vähänkö hienoa päästä katsomaan sitä ennen ensi-iltaa! Mies menee ensin vauvauinti-infoon ja hakee sitten Jeminan joskus klo 19.30 maissa. Huomenna on onneksi vapaapäivä.Mennään Jeminan kanssa tuttuun tapaan vauvamuskariin  ja sitten illalla alkaakin kauan odotettu vauvauinti. Uikkaritkin tuli jo postissa viime viikolla! Torstaista en vielä tiedä menenkö luennolle vai en ja perjantai on taas vapaata. Lauantaina on kaveripariskunnan häät, joissa mä häärään kaasona ja sunnuntaina juhlitaankin Jeminan puolivuotisia sukulaisten kanssa. Kiirettä siis pitää tän viikon!

Ens viikolla on onneksi vain kaksi luentoa. Toiselle niistä varmaankin menen ihan siitäkin syystä, että Jemina tottuisi olemaan vaarin kanssa. Viikon tauot ei tee kauheen hyvää vielä tässä vaiheessa. Mut rankkaa tulee olemaan tää vuosi kun pitäis tehdä tutkimusprojektia ja lukea tentteihin ja vielä pysyä itse kunnossakin. Aiemmin korjailin univajetta päiväunilla, mutta nyt sekin aika taitaa mennä lukemiseen. Täytyis vaan saada päätettyä kehitysprojektin aihe, jotta saisin sen syksyn harjoittelun aikana suoritettua.

Yritän tänään vielä soitella harjoittelupaikat itselleni ja pitäisi puku viikonlopun juhliinkin hakea pesulasta, käydä ostamassa muotovaahtoa kampaajaa varten ja soittaa häiden lapsenvahdille...huoh, mikä tehtävälista. Onneksi Jemina nukkuu nyt torkkujaan, joten saan hetken omaa aikaa (aamupalaa, blogipäivitystä ja sähköposteihin vastailua).

Mun tavoitteeni, -10kg jouluun mennessä pitää edelleen. Kohta -3kg tultu lähtöpainosta ja eilisestä alkoi herkuton jakso. Herkuttelen vain ja ainoastaan juhlissa, en leivo syksyn aikana muuta kuin vieraille ja yritän silloinkin itse syödä kohtuudella ja yritän päästä liikkumaan sen 2 kertaa viikossa jumppaan ja kerran viikossa lenkille. Eiköhän tää tästä. Mihinkään pikadieetteihin en enää lähde vaan kyllä tää saa nyt olla pysyvä muutos.

Torstaina sitten puolivuotiskuulumisia ja kuvia. Mun veli lupasikin ottaa viralliset potretit Jeminasta kamerallaan sunnuntaina!

Nonna ja nukkuva Jemina-Pumpsu-Pumina-Jempsu melkein 6kk