7.00 Herätys levottoman yön jälkeen. Yritämme tissitellä, mutta Jeminalle ei kelpaa tissi. Neiti on lakkoillut viime torstaista alkaen. Vain yöllä hän suostuu syömään rintaa. Nousemme ylös, vien Jeminan isälleen alakertaan (Mies on taas jossain vaiheessa yötä siirtynyt sohvalle nukkumaan, kun makuuhuoneessa on ollut liian levotonta). Suuntaan suihkuun. Isä vaihtaa Jeminalle vaipan ja tekee aamujumpan käyttäen Jeminaa levypainona vatsalihasliikkeissä. Neidin kikatus kuuluu yläkertaan asti!
7.45 Alan laittaa aamiaista.
2020254.jpg
8.00 Aamupuuroa Jeminalle ja ruisleipää sulatejuustolla teen kera äidille. Syön pois eilisen illan "herkut", dippivihannekset. Jemina natustaa puuron kanssa kurkkua. Yritän juottaa Tuttelia nokkapullosta, mutta neiti kakoo sen heti ulos.
2020259.jpg
Neiti pelleilee peittonsa kanssa...
8.45 Aamupala on syöty ja on Jeminan aamutorkkujen aika. Nukutan Jeminan vaunuihin katsellen samalla vanhoja nauhoituksia digiboxilta.
9.00-09.30 Jemina nukkuu. Luen sähköpostit ja valmistaudun uloslähtöön meikkaamalla ja pakkaamalla hoitolaukun valmiiksi.
09.30 Jemina herää. Vaihdan itselleni vaatteet ja puen Jeminan poikkeuksellisesti vasta nyt (yleensä puemme vaatteet jo yövaipan vaihdon yhteydessä). Kai viimeöinen valvominen on verottanut äidinkin jaksamista niin, että jollei meillä olisi sovittua menoa, olisimme molemmat koko päivän yöpuvuissa.Vaipassa ei vieläkään ole kakkaa (yleensä Jemina kakkaa hyvin säännöllisesti aamulla ja iltapäivällä). Mietin sen johtuvan huonosta maidon menekistä. Yritän vielä tarjota Jeminalle tissiä tuloksetta.
10.00 Tapaamme naapurin Oulan äiteineen pihalla. Kävelemme samaa matkaa leikkipuistolle, missä tiemme eroavat. Oula menee Kiikkuun muskariin ja me suuntaamme metroasemalle.
10.20 Matkustamme metrolla keskustaan. Jemina istuu sylissäni koko matkan ja katselee ihmeissään ympärilleen. Puhun puhelimessa koulukaverini kanssa. Myös hänellä on pieni lapsi. Yritämme sopia luennoille osallistumisesta. Tavoitteenamme on, että ainakin toinen meistä olisi paikalla. Tänään meistä kumpikaan ei pääse, sillä pakollista läsnäoloa on ti-to.
10.40 Saavumme keskustaan. Yritän löytää raputonta väylää Hansatalon toiseen kerrokseen siinä onnistumatta. vedän vaunut puolivälitasanteelle, mistä jatkamme ylös kävellen. Vähän arveluttaa jättää vaunuja rappuun. Päätän ostaa niihin lukon heti ensi tilassa. Saamme opiskelijakorttini noudettua (vihdoin viimein) ja suuntaamme HKL:n toimistoon muuttamaan matkakorttiani opiskelijahintaiseksi.
2020261.jpg

11.20 Lähdemme kotimatkalle yllättyneinä siitä, miten vähän aikaa reissuun meni. Syötän Jeminalle purkkiruokaa metrossa. Karjalanpaistihenkinen sose maistuu hyvin kylmänäkin.
11.45 Päätän kävellä kotiin, joten jäämme metrosta jo Myllypurossa. Tarkistan vaipan kakkatilanteen, puen hanskat ja pipon Jeminalle. Jemina naureskelee ja mölyää vaunuissa onnessaan.
2020263.jpg

11.53 Jemina nukahtaa istualleen. Huomaan vaan yhtäkkiä pään retkahtavan. Käännän selkänojan nukku-asentoon ja peittelen neidin.

2020265.jpg

12.00 Kotona. Kärrään Jeminan patiolle nukkumaan. Siivoan aamuiset jäljet, laitan astianpesukoneen ja pyykkikoneen päälle ja linnoittaudun sohvalle. Luen sähköpostit ja luen uutiset netistä.
12.30 Aloitan tenttikirjan lukemisen.
13.00 Jemina herää vaunuissaan. Heijaan pari minuuttia ja hän nukahtaa uudelleen.
13.05 Juuri kun pääsen sohvalle, Jemina herää uudelleen juttelemaan. Heijaan vielä hetken ja palaan sohvalle tenttikirjan pariin.
14.00 Jemina herää. Yritän käyttää neidin unisuutta hyväkseni ja tarjoan tissiä. Hetken näyttää siltä, että neiti söisikin, hän ottaa nännin huuliensa väliin, mutta parahtaa kuitenkin itkuun. Heittäytyessään kaarelle, nään yläleussa vasemman etuhampaan pilkottavan. Annan neidille tutin ja sylittelemme hetken. Maksan samalla pari laskua. Vaihdamme pissaisen vaipan puhtaaseen. Neiti pyörii hetken lattialla sillä aikaa kun yritän pumpata maitoa pulloon. Tissi ei suostu herumaan ja saan vaivaiset 10 ml pumpattua. Ketuttaa. Pelkään imetyksen lopahtavan tähän lakkoiluun.

2020266.jpg

14.30 Jemina istuu syöttötuolissa syömässä välipalaa. Hemmottelen neitiä persikkasoseella hyvitelläkseni kipeitä hampaita. Väliin hörppyytän maitoa suoraan tuttipullon pullo-osasta.
14.45 Siirrymme keittiöön valmistamaan ruokaa. Jemina loikoilee sitterissä kiljahdellen ja uutta taitoaan, käsien taputtamista harjoitellen.
15.00 Hetken ähkimisen jälkeen Jemina toteaa "hyää, ä-ä", eli selvästi kehuu itseään kakan vääntämisestä. Vaihdamme vaipan sillä väliin kun pastat kiehuvat ja kastike valmistuu uunissa.
15.15 Jemina leikkii ja kiljuu lattialla sillä aikaa kun viimeistelen ruoan ja siivoan keittiön.

2020277.jpg

15.45 Ruokapöydän ääreen syömään. Jemina saa maissinaksuja ja äiti pastaa. Ompa nälkä! Ruoan jälkeen luetaan vielä hetki mainoksia pöydän ääressä. Jeminasta on hauskaa rytätä paperia samalla kun yritän lukea sitä. Mieti tässä nyt sitten kunnallisvaaliehdokkaita, kun puolet sivusta menee neidin suuhun!

2020278.jpg

16.00 Nostan Jeminan kävelytuoliin. Annamme yhdessä kaloille ruokaa ja leikimme pyyhkeen kanssa kukkuu-leikkiä. Jeminaa naurattaa kovasti! Nautin täysillä pienestäkin iloisesta hetkestä, sillä viime päivät ovat olleet aikamoista kätinää.
16.30 Leikki ei enää ole kivaa, Jemina haluaa syliin ja huomaan, että hänen silmänsä alkavat lupsuttaa. Laitan hänet vaunuihin torkuille. Katson taas nauhoituksia boxilta samalla kun nukutan Jeminaa. Jemina haluaa, että heijaamisen sijaan pidän häntä kädestä. Neiti näprää sormiani ja pitää niistä kaksi käsin kiinni ja mumisee tutti suussa kunnes nukahtaa.
16.36 Jemina on unessa, kärrään hänet portaiden alle nukkumaan.
16.42 Kitinää. Neiti on kääntynyt konttausasentoon ja tutti on tippunut. Käännän hänet ja laitan tutin suuhun.
16.49 Sama toistuu. Juuri kun saan neidin käännettyä, ovi kolahtaa ja mies tulee kotiin. Samalla hetkellä myös puhelimeni pärähtää soimaan. Mies jatkaa nukutusta ja vastaan ystäväni puheluun.
16.55 Jemina nukahtaa uudelleen.
17.20 Itkuinen ja hikinen neiti herää. Kokeilen uudelleen tissittelyä ja tällä kertaa se onnistuu. Olen niin onnellinen. Maitokin tuntuu nousevan hyvin. Jemina syö rauhassa koko tissillisen maitoa.

2020282.jpg

17.30 Isä on lämmittänyt Jeminalle kalaruokaa ja syöttää hänet. Kirjoitan ylös päivän toiminnot blogiin ja otan kuvan. Nauramme miehen kanssa yhdessä neitiä, joka alkaa aina hymyillä kun näkee kameran ja oikein poseeraa sille! Soittelen mummille neidin hoito-ohjeita illaksi.

2020268.jpg2020271.jpg
Vaipanvaihto on aikamoista akrobatiaa...
17.45 Vaihdan Jeminalle vaipan ja puen hänelle fleecepuvun päälle. Sillä aikaa kun pakkaan yövaipan, puurot ja maidon hoitolaukkuun ja neidin kaukaloon, Mies hakee auton talon eteen.
17.55 Jemina lähtee iltahoitoon Puistolaan miehen sählypelin ajaksi ja minä lähden taloyhtiön hallituksen kokoukseen.
Jemina leikkii ja mönkii Puistolassa naureskellen mummin ja vaarin iloksi vaikka olen varoitellut heitä vähän huonotuulisesta neidistä. Puuroakin syödään koko purkillinen. Yövaipan vaihdon yhteydessä Jemina saa supon, mutta kakkaa sen hetken kuluttua ulos. Mies pääsee sopivasti vaihtamaan vaippaa heti pelistä tultuaan.
2020251.jpg
20.30 Mies pakkaa Jeminan kaukaloon ja kiittää mummia ja vaaria hoitoavusta. Huomenna taas uudestaan.
20.45 Saavun kotiin kokouksesta ja lämmitän iltaruoan mikrossa. Juuri, kun olen soittamassa miehelle, auto pysähtyy oven eteen. Haen nukkuvan Jeminan autosta, riisun varovasti ulkovaatteet ja kannan juuri ja juuri hereillä olevan neidin omaan sänkyynsä nukkumaan. Syön vielä pari desiä koko päivän himoitsemaani jäätelöä ja katselen samalla Sairaalan tämän päivän jakson boxilta.
21.45 Suuntaamme miehen kanssa molemmat nukkumaan. Sovimme, että hän saa nukkua kolmeen asti, jolloin tehdään vuoron vaihto.
Ja näin sujuu yö:
Jemina nukkuu hyvin klo 1 asti, jolloin herää syömään. Mies siirtyy sohvalle ja jätän Jeminan viereeni nukkumaan. Neiti nukkuukin hyvin ja herää seuraavan kerran vasta neljän aikoihin. Mies tulee takaisin omaan sänkyyn nukkumaan, mutta minä en vielä siirry sohvalle, sillä arvelen Jeminan syövän toisen kerran pian. Kuuntelen, kun hän pureskelee tuttiaan niin, että se oikein nirskuu ja minua itkettää. Jos voisin, ottaisin itse hänen kipunsa kärsittäväkseni.
04-07 Jemina nukkuu heräillen välillä huutamaan tuttia. Laitamme sitä vuorotellen hänen suuhunsa. En saa enää unta kunnolla. Aina kun nukahdan, herään saman tien huutoon. Selkäkin tuntuu kipeältä, mutten mahdu kääntymään sängyssäkään. Toivon, että ensi yönä saisin nukkua hieman paremmin, jotta jaksaisin tentissä antaa parhaani.
07.00 Jemina herää kuin kellon soittoon tasan seitsemältä. Uusi päivä alkaa. Tänään menemme heti aamusta Puistolaan ja Jemina saa touhuta vaarin kanssa kun luen tenttiin. Iltapäiväksi menen taas kouluun ja Jemina on vaarin kanssa kunnes isä hakee hänet kotiin. Jemina saakin viettää laatuaikaa perheen miesten kanssa koko päivän, sillä menen illalla jumppaan koulusta suoraan.

*laitan kuvat, kunhan saan siirrettyä ne koneelle*
Nonna