Nyt voi sanoa, että on kyllä ihana kesä! Me ollaan hurahdettu ulkoiluun niin, ettei muuta ehditä tekemäänkään kuin ulkoilemaan. Hyvä jos ehditään välillä käydä sisällä syömässä ja nukkumassa. Hyvä, että peruin kesä- ja heinäkuun siivoukset, eihän me ehditä sotkeakaan...paitsi vaatteita. Pesukone laulaakin kuivausrummun säestyksellä melkolailla kaikki ne hetket, kun ollaan sisällä.

Heinäkuu aloitettiin komeasti äidin synttäreillä. Ensi vuonna juhlitaankin sitten pyöreitä vuosia. Nyt riitti kakkukahvit omalle perheelle. Leivoin suklaakakun, jonka täytin vuorovälein valko- ja tummasuklaamoussella. Päälle tein kuorrutuksen tummasta suklaasta ja koristelin kakun itse puristamillani valkosuklaakukilla. Hyvää harjoitusta saatiin taas suklaaleivonnasta!

Mies on vielä viikon töissä ennen huimaa viikon kesälomaansa. Tämän tähden olemme yrittäneet ottaa kaiken irti illoista ja viikonlopuista. Ollaan oltu mökillä, tavattu Jeminan kummit, käyty moikkaamassa ihania tätejä Orivedellä, grillailtu kavereiden kanssa kotona ja ennen kaikkea nautittu ihanasta säästä. Naapureihinkin on tutustuttu aivan uudella tavalla, kun kaunis sää on houkutellut lapsiperheet viettämään yhdessä aikaa taloyhtiön pihalle, lasten leikkipaikalle.

Lähes tulkoon kaikkina arkipäivinä olemme käyneet Jeminan kanssa puistoruokailussa. Hirvittää jo ajatus syksystä ja lounaan kokkaamisesta. Mistä sekin aika otetaan? Vai pitääkö mun taas ruveta kokkaamaan pakkaseen annospurkkeja? Mielelläni maksaisinkin yhteisöllisestä ruokailusta jotakin. Toivottavasti Helsinki ei luovu tästä ihanuudesta vielä vuosiin!

Tämän kesän pop-juttuja on selvästi neljä;

1248032468_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

kiipeily (Jemina osaa kiivetä itse pinnasänkyyn ja siitä pois -tästä lisää tuonnempana sekä kaikenlaisiin hilavitkuttimiin leikkipuistossa),

1248032446_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

hiekkaleikit ("hyyyyyvä kaaaakkku"),

uiminen ("uimmaaa" *ja perään hillitöntä vaatteiden poisnyhtämistä*)

1248033293_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

sekä pyöräily. Naapurin pojalla oli näppärän näköinen menopeli. Ja pitihän meidän neidinkin saada oma. Nyt heti aamusta alkaa virsi "pöööääää, ypäää-ä"(pyörä+kypärä).

 

1248032222_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kesäinen neiti tasapainoilemassa puistossa.

Meidän perhe syö aika paljon ulkona. Aika ei yksinkertaisesti anna periksi kokkaamiselle ja arvostamme kumpikin hyvää ruokaa. Äidin syntymäpäivänä kävimme syömässä läheisessä Helmi-grillissä ja Jeminakin sai ensimmäistä kertaa elämässään oman annoksen, ranskalaisia ja nauravia nakkeja.

1248032354_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Neiti söi hyvällä ruokahalulla koko annoksen, vain salaatti syötettiin äidille!

 

Perjantaina ajeltiin taas mökin suuntaan. Viikonlopuksi oli luvattu melko aurinkoista säätä, joten suunnittelimme käyvämme uimassa ja viettävämme aikaa pihahommissa. Suunnitelmat eivät vaan ihan aina käy toteen. Melkein ehdin jopa kukkapenkin kitkeä koko viikonlopun aikana. Muuten aika menikin neidin perässä juostessa ja huushollia pyörittäessä.

Perjantaina käytiin menomatkalla Ideaparkissa. Miehen puhuessa työpuheluitaan, tutustuimme hetken Jeminan kanssa putiikkien alevalikoimiin. Jeminalle löytyi muutama vaate ja hieno traktori hiekkaleikkeihin. Kun Mies vapautui puhelimesta, suuntasimme koko perhe samana päivänä kauppakeskukseen avautuneeseen Hoploppiin. Olimme aivan varmoja, että paikassa olisi ihan mieletön tungos, mutta mitä huomasimmekaan? Olimme lähestulkoon ainoat asiakkaat koko leikkipaikassa. Jeminasta tuli heti pallomeren kuningatar!

1248032423_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näin sitä mennään satuportista.

Mummi ja vaari ovat olleet viksuja ja tallettaneet äidin ja kummienon vanhat puiset päästävedettävät sängyt mökin vinttiin. Viikonlopun aikana toinen sängyistä muutti meidän perheen kammariin vanhan pinnasängyn tilalle ja toinen raijattiin peräkärryyn odottamaan kuljetusta Helsinkiin. Hieman haikein mielin äiti luopuu pinnasängystä. Onko mun Paupa jo niiiiin iso muka? Pakko kuitenkin todeta faktat; Jemina heräilee pinnasängyssä pitkin yötä pinnojen kolistessa ja neidin lisääntyneen kiipeilyvimman takia jouduimme jo ottamaan toisen laidan sängystä pois. Nyt neiti sitten tippuu sängystään lattialle (pehmustetulle, onneksi) kolmisen kertaa yössä. Olisimme muuten laittaneet sänkyyn irrallisen matalan laidan, mutta pohjalevy on sen muotoinen, ettei siihen pysty kiinnittämään laidan puristimia. Huomenna käydään siis patjaostoksilla ja vaihdetaan siis isojen tyttöjen sänky neidille.

Nyt, kun yösyötöt ovat vihdoin historiaa ja päivät rytmittyvät lähinnä puistoruokailun ja päiväunien mukaan (kaikki muu suoritetaan joustavalla aikataululla), myös yöunet ovat selkeästi parantuneet. Jemina menee nukkumaan vähän ennen yhdeksää ja nukkuu jopa 12h! Luksusta!

Ensi viikko vietetään vielä kotimaisemissa, mutta lauantaina suunnataan Turkuun katsomaan Tall Ship´s Racea, sunnuntaina ohjelmassa on Muumimaailma Naantalissa ja maanantaiksi olemme varanneet liput laivamatkalle Turusta Tukholmaan. Jeminan kummit lähtevät mukaan samanikäisen pikkuserkkupojan kanssa. Tarkoituksena on viettää muutama päivä Kolmårdenissa eläimiä katsellen ja mahdollisesti käväistä Junibackenissakin. Paluuliput on ostettu perjantaille. Lauantaina ajelemme sitten päiväuniaikaan takaisin kotiinpäin ja alamme suunnitella seuraavaa reissua. Täytyyhän sitä olla jotain, mitä odottaa!

 

Koska kello alkaa lähestyä puolta yötä, päätän raporttini näihin kuviin ja tunnelmiin.

1248032317_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vauhtia, naurua, ihanaa yhdessä oloa rakkaiden kanssa ja auringonpaistetta! Tätä minä toivon sinunkin kesääsi!

Elämä on ihmisen parasta aikaa!

Nonna