6.6.2010 juhlittiin perinteisesti Ihana Kivikko -tapahtumassa omaa ihanaa kaupunginosaamme. 

Ihana Kivikko -kyläjuhla avaa perinteisesti Kivikon kesän. Tapahtuma järjestetään leikkipuisto Kipinäpuistossa sunnuntaina 6.6. klo 10-14. Pääesiintyjänä eri lehdissäkin huomiota saanut lauluyhtye Reippaat äidit. Muina esiintyjinä ja ohjelmana mm. Mary and Macy, itämaista tanssia, lasten työpajoja, hevosajelua ja talutusratsastusta, buffet ja kirpputori.

Esiintymisajat:
klo 10.15 Musikantit
klo 11.30 Reippaat äidit
klo 12.00 Itämaista tanssia
klo 12.30 Reippaat äidit
klo 13.15 Mary & Macy
 
Tapahtuman järjestää: Leikkipuisto Kipinäpuisto, Kontulan kiinteistöt, Lions Club Helsinki-Kontula, FC Kontu, 4V -hanke, Lähiöprojekti, Helsingin Mikaelin seurakunta, Taito-käsityökoulu Helsky, Lasten kulttuurikeskus Musikantit, Klaari Helsinki, Leikkipuisto Kurkimäki, lähityöhanke, Baladi ry, MLL Kivikko, Helsingin kulttuurikeskus ja alueen asukkaat.

Aurinko suosi jälleen kerran tapahtuman järjestäjiä. Tapahtumassa Jemina pääsi heti ensimmäiseksi laulamaan, leikkimään ja tanssimaan Musikanttien tahtiin. Samalla syötiin perinteiset markkina-makkarat (jotka tapahtumasta loppuivat kesken juuri sen jälkeen, kun Jemina oli saanut omansa). 

Seuraavaksi jonotettiin hevoskärryjen kyytiin. Jemina pääsi kärryyn yhdessä isän ja tuttujen naapurin lasten kanssa. Kyyti nauratti kovasti. Isää tosin ei naurattanut kyydin jälkeen vaan hevosallergikkoparka vietti koko loppupäivän aivastellen eläinpölyä...

Odottelemassa kyydin liikkeelle lähtöä...

Tapahtumassa päästiin myös tutustumaan Helsingin pelastuslaitoksen kalustoon. 

Isän sylistä oli hyvä ihmetellä paloauton kalustusta.

Palolaitoksen mönkijän kyydissä oli jännää. Mitäköhän mahtaa seuraava kuljettaja tykätä neidin tekemistä asetuksista?

 

Jemina kiipesi reippaasti paloauton kyytiin ihmettelemään turvavöitä ja sisällä olleita happimaskeja.

 

Mukava päivä huipentui isovanhempien kanssa grillailuun. Sillä aikaa kun äiti ja isä valmistivat herkullisia vartaita, Jemina luki Nalle Puh -kirjaa yhdessä Ukin kanssa. Lisäksi uutta grilliä testaamaan saapuivat mummi ja vaari.

Jälkiruoaksi syötiin Jeminan Nalle Puh -kirjasta löytyneellä reseptillä tehtyä hunajakakkua. Pikkuleipuri auttoi tietysti kakun leipomisessa. Väliin laitettiin banaania ja kermavaahtoa ja päälle kermavaahtoa ja Geisha-nappeja.

Tältä näytti valmis kakku!

 

Tällaisia päiviä lisää!