Tasan 36 raskausviikkoa täynnä. Viikon päästä ollaan täälläkin täysaikaisia. Sen kunniaksi pakkasin vihdoin aamulla sairaalakassiin kaikki valmiiksi jo katsomani tavarat. Miehen tavarat vielä uupuu, mutta eiköhän ne tässä ehdi. Löysin Tarjoustalosta sellaiset venyvillä kupeilla olevat kevyen tuntuiset imetysliivit, jotka ostin yhtä kokoa nykyistä isompina. Pari kymppiä maksoivat. Niiden lisäksi pakkasin sairaalakassiin kaksi Sloggin perustoppia.

Mies aloitti tän viikon alussa tekemään töissä uutta projektia ja lupaili, että tän alun kiireen ja suunnittelupalaverien jälkeen, se vois tehdä enemmän töitä kotoa käsin ja näin olla läsnä Nallekarkin vauva-ajassa enemmän. Mikäs sen miellyttävämpää. Ainakin yövalvomisten kanssa auttaa, jos toinen pystyy jaksottamaan oman työnsä niin, että voidaan valvoa vuorotellen eikä mun tartte tuntea huonoa omaatuntoa siitä, että hän joutuu raahautumaan unettoman yön jälkeen vielä työpaikalle.


Eilen tuli kauan odotettu kuivausrumpu ja heti illalla jo testailin sitä. Hyvin toimii kunhan vaan käyttäjä lukee käyttöohjeet oikein :).Varmasti tulee meidän perheessä (kestovaippavauva ja urheilevat vanhemmat) tosi ahkeraan käyttöön.

Turvotusta on nyt niin, ettei sormukset tunnu enää mukavilta sormissa. Eilen huomasin toisten talvikenkien puristavan hieman, eli ilmeisesti jalkojakin turvottaa vähän. Eilen illalla vähän tykytti naamaa, mutta tänään ei ole ollut toistaiseksi sitäkään vaivaa. Yöunet on lyhentyneet kuuteen seitsemään tuntiin (tänäkin aamuna heräsin jo viiden jälkeen ilman mitään syytä), vessakäyntejä vähintään 3. Silti olo on kohtuu pirteä. Kotosalla jaksaa puuhailla...

Supistuksia en ole tuntenut kivuttomien lisäksi viime päivinä ollenkaan, mutta menkkakipuja on ollut muutaman kerran. Nallekarkki viihtyy lähes koko ajan jalat mun kylkiluiden alla ja tuntuu, että rintsikat painaa samasta kohtaan ahdistaen. Puuskutan jo pelkästä sohvalla makoilustakin. Paras asento olisi kädet pään takana mahdollisimman suorana sohvalla makoilu (jalat tyynyllä kohotettuina).

Eilen yritin nukkua päiväunia, mutten voinut olla makuuasennossa, sillä tuli koko ajan oksennus suuhun. Närästys on lisääntynyt selvästi ja joka aterialla saa juoda piimää ja maitoa ja sen lisäksi ottaa vielä Rennien jälkiruoaksi. Noita teidän muiden kuvailemia sukkapuikkovihlaisuja on myös tullut muutamana päivänä. Iltaisin ylämahaa kiristelee edelleen ja alakertaa vihloo kävellessä (tai paremminkin vaappuessa). Minnekään pidemmälle ei tee mieli lähteä.

Kauhea leipomisvimma on meneillään. Tein eilen pakkaseen jääneistä mokkapaloista rengasvuokaan kakkupohjan ja päälle valkosuklaamoussen. Naapurin mammat lupas tulla kahville tänään sen tuhoamaan. Mieskin tekee tän päivän etätöitä, joten ehkä sekin auttaa hieman...pääsenpä sitten taas leipomaan jotakin muuta.

Nyt hus pois koneen äärestä vähäksi aikaa...

Nonna ja Nallekarkki rv 36