Tänään äiti on taas kokonaisen yhden vuoden vanhempi. Jeminan näkövinkkelistä katsottuna varmaan aika kummallinen juttu, kun itse ei ole vuottakaan ja äidille alkaa kohta kolmenkympin kriisiä pukkaamaan.

Äiti sai isältä ja Jeminalta lahjaksi toivomansa hopeisen Kalevala korun Lapsi-korun käätyineen. Että se on hieno! Pääsi heti paikalleen ylpeän omistajansa kaulaan kertomaan, että meille on siunaantunut yksi kappale tyttölapsia.

Tänään käytiin synttärin kunniaksi neuvolassakin. Oman (vanhempien ikäisen) terveydenhoitajan sijaan vastassa oli vähän vanhempi täti, mutta ihan yhtä mukava. Jemina jutteli vähän tädille ja antoi tädin nostella ja tutkiskella. Painoksi saatiin 7300g ja pituudeksi mitattiin 64cm. Pääkin oli kasvanut pari senttiä. Rotateqin viimeinen annos pisteltiin irvistellen poskeen lusikalla. Onneksi pisteltiin ja äiti sai sen syöttää, sillä soseiden kanssa palautusta harjoitellut Jemina päätti olla nielemättä tuota ikävänmakuista litkua ja sylki melkein kaiken ulos. Syöttämistä jonkin vuoden työnsäkin puolesta harjoitellut äiti näytti taitonsa ja otti kopin lusikalla ja työnsi tavaran yhä uudelleen ja uudelleen suuhun kunnes nielaistiin.

1693179.jpg
Vihdoin viimein naurukuva nelikuisesta neidistä. Kauan siihen menikin ennenkuin onnistuttiin ikuistamaan!

Nyt meillä kertistellään sitten seuraava viikko. Tavalliseen tapaan ainoana oireena lääkkestä näyttä olevan neidin loputon jaksaminen (yleensä rokotuksista tulee väsyneeksi, meillä ilmeisesti päinvastoin) ja kakan jatkuva linkoaminen. Onneksi on kertikset!

Illalla tulee vieraita kahvittelemaan, joten tämä mamma taitaa painua täytekaakun väsäykseen. Jos vaikka saisi neidinkin nukkumaan vielä ennen vieraiden tuloa hetkeksi. Taitaa olla toiveunta. Niin kovasti kiljutaan ja riehutaan juuri lelukaaren alla.

Nonna ja Jemppu 4kk ja risat