Ensin sitä kutsuttiin nimellä Nallekarkki. Liikkeiden myötä masuvauvasta tuli Pumpsu. Synnyttyään Pumpsu pysyi Pumpsuna, mutta rinnalle tuli monta muuta hellittelynimeä; Pumpsukka, Pumpero ja Pumpernikkeli. Ensimmäisistä päivistä lähtien äiti ja isä maistelivat maistraatissa jo neljäpäiväisenä annettua neidin virallista nimeä. Sukulaisille ja ystäville se paljastettiin kuitenkin vasta eilen ristiäisissä.

1442317.jpg
6.4.2008
Jemina Helmi Kervinen

Ristiäiset onnistuivat yli odotusten vaikka äiti niitä viikon verran jännittikin. Kaikki tehtiin itse. Valmistautuminen alkoi jo torstaina. Äidin nauttiessa ensimmäistä kertaa sitten elokuun 2007 kampaajan hemmottelusta, isä ja Pumpsu kävivät kaupassa. Pumpsu rentoutui shoppailun ajan hienosti rintarepussa Pikkuneidin hienoa hiuskuontaloa käytiin vielä esittelemässä äidin kampaajalle, joka iloitsi uudesta potentiaalisesta asiakkaasta.

Perjantaina Pumpsun nukkuessa ulkona päiväuniaan äiti taiteili kakkupohjat kauramurotaikinasta ja teki niihin täytteen mangosta ja tuorejuustosta. Lauantaina päiväuniaikaan äiti ja mummi valmistivat lopputarjoilut; kalakeiton ristiäisvieraille lämpimäksi ruoaksi, kolme erilaista piirasta illan nimiäisiin ja mangokiilteen kakkuihin.

Ristiäispäivä valkeni ennakkotiedoista poiketen pilvisenä, muttei kovin sateisena. Aamulla koristeltiin kakut, imuroitiin vielä viimeinen silaus (äiti kirosi olohuoneen maton alimpaan H**vettiin imuroituaan sitä tunnin) ja katettiin pöydät valmiiksi. Ja kaunista tulikin.

Ulkona päiväuniaan nukkunut Pumpsu herätettiin tuntia ennen seremoniaa. Pumpsu näytti kovin tyytyväiseltä saatuaan heti herättyään tissin suuhunsa ilman erillistä pyyntöä. Neiti väsäsi ruokinnasta kiitollisena kahdet sinappipostit isänsä vaihdettavaksi vielä juuri ennen kastemekkoon pukemista.

Kasteen ajan neiti köllötteli kummisetänsä, äidin serkun sylissä. Huomasi, että Pumpsun kuukautta vanhempi pikkuserkku on luonteeltaan aika samanlainen kränääjä kuin Pumpsukin, niin taidokkaasti kummit käsittelivät neitiä. Yhtään kertaa ei neiti ehtinyt edes parahtaa kummisedän hytkytellessä sylissä ja kummitädin tuupatessa tuttia suuhun juuri oikealla hetkellä! Edes päähän valeltu vesi ei saanut neitiä parkaisemaan! Neiti jopa nukahti kastehetken loppupuolella.

1442383.jpg

Kakku maistui juhlahetkellä ja sitä luultiin äidin ylpeydeksi jopa leipomon tekeleeksi. Otettiin paljon valokuvia neidistä ja sukulaisista ja kummeista sekä katseltiin kuvia pikkuserkusta, joka rotavirus-rokotteen takia joutui jäämään kotiin. Sovittiin neidin kummien kanssa, että teemme visiitin Turun suuntaan nuorta herraa katsomaan toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kummitädin kanssa toivotaan Turun Ikean avautuvan siieksi.

Ristiäisiltana vietettiin neidin nimiäisiä, neidin ja äidin omia pippaloita, isä kun sai jo juhlansa varpajaisten muodossa aiemmin. Muutamia äidin ystäviä oli kutsuttu perheineen juhlistamaan neidin nimensaantia. Ilta sujuikin mukavasti Pumpsun ihmetellessä sitterissään ympärillään leikkiviä lapsia ja aikuisten jutellessa.

Illalla Pumpsu rauhoittui melko nopeasti ja väsyneet, mutta onnelliset vanhemmat painuivat saunan lauteille pesemään ristiäisjännitykset pois. Neiti oli vielä valveilla äidin tullessa tuntia myöhemmin nukkumaan, mutta nukahti pian. Olemme huomanneet neidin usein valvovan hiljaa sängyssään kunnes vanhemmatkin tulevat nukkumaan. Tuntuu ilmeisesti turvallisemmalta nukahtaa, kun jompikumpi vanhemmista on läsnä.

Uuteen viikkoon herättiin sitten melko kränäisenä. Ilmeisesti ristiäiskrapula vaivaa Jeminaa, joka on kätissyt koko aamun. Äsken neiti vihdoin ja viimein rauhoittui tutti suussaan kapaloituna sitteriin. Tämän päivän rauhoitammekin vain toipumiselle. Äidin ystävä tulee pian ensimmäistä kertaa katsomaan neitiä, mutta päätimme yhteistuumin viettää molemmat koko päivän oloasussa tukka kampaamattomana.

Illalla neidillä onkin edessään ensimmäinen yli puolen tunnin ero molemmista vanhemmistaan. Isä vie Jeminan hoitoon mummin ja vaarin luokse sählypelinsä ajaksi. Äiti selvittelee sillä aikaa budjettiasioita taloyhtiön hallituksen kokouksessa. Katsotaan, miten isovanhemmat selviävät ensimmäisestä hoitokeikastaan; yleensä Jemina nimittäin pääasiassa iltaisin syö, kakkaa ja kätisee. Mummi jo heti aamusta soittelikin hoito-ohjeita.

Neidin nukkuessa vihdoin ja viimein sitterissään äiti taitaa nyt toivottaa kaikille blogia lukeville hauskaa alkavaa viikkoa ja keskittyä hetkeksi kestovaippojen maailmaan; aloittaa seuraavan vaippamallin hankinnan suunnittelun.

Palaillaan astialle!

Nonna ja Jemina 1kk ja risat